От Reuters съобщават, че Европейската комисия ще одобри придобиването на

...
От Reuters съобщават, че Европейската комисия ще одобри придобиването на
Коментари Харесай

ЕС ще одобри сделката между Microsoft и Activision Blizzard следващата седмица

От Reuters оповестяват, че Европейската комисия ще утвърди придобиването на Activision Blizzard от Microsoft за 69 милиарда $ идната седмица. Според източници на осведомителната организация 15 май е най-вероятната дата, на която антитръстовите регулатори на Европейски Съюз ще разгласят решението си. По-рано през годината Европейската комисия удостовери проектите си да разгласява мнението си до 22 май, като тогава се твърдеше, че желанието на Microsoft да предложи лицензионни покупко-продажби за игрите на Activision Blizzard на конкурентните компании евентуално ще разсее опасенията на регулатора.

Миналия месец английската Агенция по конкуренцията и пазарите (CMA) съобщи, че блокира договорката заради опасения по отношение на въздействието ѝ върху бъдещето на пазара за облачни игри. Microsoft и Activision бързо потвърдиха желанието си да апелират решението на CMA, което беше несъмнено като „ ирационално и неприятно за Англия “. Съобщава се, че Microsoft са наели юриста Дейниъл Беърд, прочут с това, че неведнъж е побеждавал антитръстовия регулатор на Европейски Съюз в сходни каузи, с цел да управлява обжалването на решението на CMA. Очаква се жалбата да бъде импортирана в Апелативния арбитражен съд по конкуренцията на Обединеното кралство до няколко дни.

През декември Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати разгласи, че води дело в опит да блокира придобиването на Activision Blizzard от Microsoft заради опасения по отношение на свободното конкуриране. Към момента спорното обединение е утвърдено в Саудитска Арабия, Бразилия, Сърбия, Чили, Япония, Южна Африка и Украйна.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР