От Регионалната здравна инспекция във Враца излязоха с подробности за

...
От Регионалната здравна инспекция във Враца излязоха с подробности за
Коментари Харесай

РЗИ-Враца с последна информация за 7-те новозаразени с коронавирус в областта, сред тях е и 17-годишна

От Регионалната здравна ревизия във Враца излязоха с детайлности за 7-те новозаразени в региона.
5 от тях са от регионалния център. Това са жена на 57 години, която е с позитивен тест след проучване във връзка признаци, момиче на 17 години, намерено след проучване заради данни за контакт с към този момент доказан случай и трима мъже на възраст сред 47 и 60 години, които са доказани като позитивни случаи след лабораторно проучване за COVID-19.
Положителна за болестта е и 56-годишна жена от село Хайредин. Тя е без симптоматика, като казусът е открит и подаден за наблюдаване от здравните управляващи във Видин.
Седмият случай касае мъж на 53 години от село Чирен, който е открит и диагностициран след позитивен резултат от лабораторно проучване.
Всички новорегистрирани заболели са диагностицирани за домашно лекуване и наблюдаване, като към контактните им лица в домашна и работна среда са подхванати противоепидемични и изолационни ограничения, прецизират от здравните управляващи.
132 са излекуваните случаи в област Враца. Общо оповестените са 181, като дейни са 42. 11 са приетите в болница, на домашно лекуване и наблюдаване са 31 болни. Починалите са 7.
12 са взетите от РЗИ във Враца проби за миналото денонощие. 7 от тях са направени на лица с данни за контакт на доказани случаи, 4 са контролните проучвания на хора от Враца и Мездра. След бързо уведомление е тестван и гражданин на регионалния център.
92-ма души от региона са сложени под карантина.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР