От Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Бургас не

...
От Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Бургас не
Коментари Харесай

Проверката не откри нарушения при строителството край Алепу

От Регионалната дирекция за народен строителен надзор в Бургас не откриха нарушавания на строителния обект в местността " Алепу ", по-известна като " Шофьорския плаж ". В момента там строителна компания построява укрепително оборудване за прекъсване на свлачищните процеси, съобщи БНР.
Припомняме, че градежите край къмпинг “Арапя “ в местността " Алепу " трябваше да бъдат спрени със заповеди на общинските администрации в Созопол и Царево след инспекция на Дирекцията за Национален строителен надзор преди седмица поради открити нередности в техническата документи и неспазване на последователността на плана.
Строителните действия обаче не престават, даже и през празнични дни с мотив, че се правят укрепителни действия на плажа, настояват хора от района.
Тази заран в местността " Алепу " отидоха инспектори от Районната дирекция за народен строителен надзор в Бургас поради сигналите за обновено строителство.
На 3 места по места по Южното Черноморие в най-студения месец януари стартира строителството на ваканционни селища и строителни бази. Това бяха местностите " Алепу " и " Арапя ". Бетон се изля и в региона на село Синеморец. Също през януари на къмпинг “Смокиня “ бяха заравнени пясъчните дюни.

Огромно отвращение провокираха следващите строителни безобразия по морето. Едно от тях – построяването на 3 жилищни здания на метри от брега в местността " Алепу " на " шофьорския плаж ", също стана през януари. Преди 3 години пътят за този плаж в разгара на летния сезон беше затворен с бариери по предписание на кмета на Созопол Панайот Рейзи, тогава той изрично съобщи, че в региона не се планува никакво строителство, само че 3 години по-късно се оказа освен че там ще се строи, само че и че общината взе участие в плана.
Инженер Иван Несторов – шеф на Дирекция на Националната дирекция за строителен надзор, сподели преди месец: “Инвеститорът твърди едно, документите ще покажат в понеделник какво е позволил като нарушаване, тъй като аз с помощта на вашия видеоматериал – се вижда с просто око, че е построена част от структурата на една от постройките, което е неприемливо “.
“Бетонната плоча е геозащитно оборудване “, уточни и Цветанка Павлова, механически специалист на компанията вложител.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР