От редовното правителство в областта на социалната сфера видяхме това,

...
От редовното правителство в областта на социалната сфера видяхме това,
Коментари Харесай

Бисер Петков: Инфлацията гризе минималната заплата

От постоянното държавно управление в региона на обществената сфера видяхме това, което служебното държавно управление направи с преизчисляването на пенсиите . Темата за минималната работна заплата ще участва и по-нататък в годината, което ще се постанова поради инфлацията. Темата няма да завърши и с актуализацията на бюджета. Toва съобщи някогашният обществен министър Бисер Петков пред bTV.

Той изясни, че с изключение на минималната заплата, другият настоящ въпрос е обвързван с базата на обществените помощи и прехвърляния . Част от растежа на минималната работна заплата е употребявана от инфлацията, уточни Бисер Петков и добави, че към момента няма прецизен механизъм за установяване на минималната работна заплата.

Според него, в случай че минималната работна заплата не следва темпа на инфлацията, ще се усилят работещите небогати.
 Омбудсманът с 6 стъпки до Народното събрание за по-справедливи пенсии
Омбудсманът с 6 стъпки до Народното събрание за по-справедливи пенсии

Десетки хиляди пенсионери са се обърнали към Ковачева

Той счита, че обвързването на обществените помощи с линията на беднотия е стъпка в разпоредбите посока. Очаква се да се усили броят на хората, които ще получат обществени помощи, а ролята на обществените прехвърляния е да борят бедността. Броят на лицата, които получават месечни обществени помощи се е свил няколко пъти, посочи Бисер Петков.

Актуалният размер на линията на беднотия е 451 лева и има обвързване и годишно се актуализира, като би трябвало да отразява измененията в цената на пенсиите.

По отношение на пенсиите, Бисер Петков посочи, че не знае какви са желанията на държавното управление и какво ще се случва с тях след 1 юли, когато ще спре коронавирус добавката. Предвидената актуализация на пенсиите няма по какъв начин да компенсира загубата от коронавирус добавките. Правилният метод би трябвало да бъде на преизчисляване на всички пенсии, а освен на минималния размер на пенсиите , изясни някогашният обществен министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР