От редакторите на списание Food & Wine: Сочните и ароматни

...
От редакторите на списание Food & Wine: Сочните и ароматни
Коментари Харесай

Рецепта за тарт татен от джинджифилова дюля, от Джоан Чанг

От редакторите на списание Food & Wine: Сочните и ароматни дюли са покрити с маслен карамел и разпръснати върху златист, люспест сладкиш в този заслужен за централно място десерт.

Прекрасна опция на пая за Деня на благодарността, тази торта с дюли е от сладкарката Джоан Чанг от Flour Bakery + Cafe в Бостън. Сервирайте филийките топли с великодушна доза крем фреш с канела и ще получите едно доста есенно лакомство.

Тарт Татен от джинджифилова дюля

от Джоан Чанг

persianbasket.com. Изберете плодове с гладка жълта кожа. И несъмнено не изхвърляйте останки от сироп! Запазете го за прибавяне към коктейли или за напояване на вафли или горски плодове.

Кой е най-хубавият метод за топене на бутер тесто?

Най-добре е замразеното бутер тесто да се размразява постепенно в хладилника за една нощ, тъй че не забравяйте да го вземете поради, когато се приготвяте за този десерт.

Бележки от Кухнята за тестване на храна и вино

Необходими са единствено секунди, до момента в който карамелът се трансформира от страховит в прегорял, тъй че желаете да сте сигурни, че няма да стигнете прекомерно надалеч. В същото време желаете да сте сигурни, че ще получите прекрасен кондензиран кехлибаренокафяв цвят, тъй като в случай че не вземете карамела задоволително надалеч, той няма да придобие присъщия горчив борд, който желаете.

Времето, належащо на дюлята да омекне в течността за поширане, зависи от сорта дюля и степента на зрялост — проверявайте готовността рано и постоянно.

Направете авансово

Въпреки че е най-добре да изпечете тарта татен свеж, дюлята може да се пошира авансово и да се охлади в личен сироп до 1 ден.

Първоначално се появява в списание Food & Wine, ноември 2023 година Препечатано с позволение.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР