От разсекретени документи става ясно, че ФБР е поискало да

...
От разсекретени документи става ясно, че ФБР е поискало да
Коментари Харесай

ФБР е заподозряло Тръмп, че държи секретни документи и възпрепятства правосъдието

От разкрити документи излиза наяве, че ФБР е поискало да претърси имението на Доналд Тръмп във Флорида по-рано този месец, откакто са били прегледани авансово предадени от него документи с топ секретна информация, заяви БНР.  

В оповестената със съкращения аргументация на ФБР за претършуване на имението на Тръмп във Флорида - Мар а Лаго, се загатва, че федералните управляващи са прегледали към 200 класифицирани документа, които Тръмп е държал след напускането на Белия дом и е върнал през януари. Обосновката им включва също извършени и изявленията със „ забележителен брой “ очевидци и написани от някогашния президент бележки. 

До претърсването по-рано този месец се е стигнало поради терзания по отношение на сигурността на класифицирани документи в имение, посещавано от разнообразни хора, някои от които биха могли да имат неприятни планове и да се доберат до информация да вземем за пример за самоличността на сътрудници на разузнаването. 

Според оповестения документ, терзанията са се появили след доброволното връщане от Тръмп на някои от класифицираните документи в националния списък през януари.

През пролетта и лятото ФБР са заподозрели, че Тръмп и екипа му са прикрили обстоятелството, че в Мар а Лаго са останали още класифицирани данни, което от своя страна е довело до претърсването.  

В петък прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи, че няма да разяснява и добави, че става дума за „ без значение законно следствие “ на Министерството на правораздаването.  

В същото време на въпрос дали е подходящо президент да носи вкъщи си топ секретни документи президентът Джо Байдън отговори, че зависи от събитията и разясни, че в дома си той има място, което е изцяло под защита и че там примерно се съхранява дневният президентски брифинг с информация за тематики по националната сигурност.  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР