От Районната здравноосигурителна каса във Враца съобщиха важна информация за

...
От Районната здравноосигурителна каса във Враца съобщиха важна информация за
Коментари Харесай

РЗОК във Враца съобщи важна информация за лекарствата с рецептурна книжка

От Районната здравноосигурителна каса във Враца оповестиха значима информация за медикаментите с рецептурна брошура.

Ето информацията от институцията:
С цел отбягване на напрежение и скупчване на жители и пациенти пред лекарските кабинети, подсещаме че при обслужване на хроничноболни за издаване на предписания за лекарствени артикули по протокол и рецептурна брошура се вкарва следния режим на определяне и разпределяне на медикаменти – за протоколи, изтичащи в интервала след въвеждане на изключителното състояние до 16.04.2020 година, които не изискват смяна на лечебната скица, ще бъде направено служебно продължение в осведомителната система на НЗОК за период от 1 месец, считано от датата до която е годен всеки съответен протокол. Хартиените протоколи няма да бъдат презаверявани.
Гражданите с рецептурна брошура към този момент могат да купят медикаментите си единствено с рецептурната брошура в аптеката без да е належащо да посещават персоналния си доктор за предписания. Условието е медикаментите да бъдат закупени в същата аптека, от която са били закупени последния път.
Гражданите могат да получат в допълнение информация и да задават въпроси, свързани с обслужването от персоналните лекари, болничните заведения и аптеките всеки работен ден от 9.30 часа до 17.30 часа на телефон 092 686 110 и от 17.30 часа до 9.30 часа, в това число събота и неделя, на телефон 092 66 57 61.
От началото на седмицата по график чиновниците на РЗОК-Враца дават 24-часови наряди за разположения на чиновниците на РЗИ-Враца
В изискванията на изключителното състояние и подхванатите от държавната и локалната власт ограничения по отношение на Covid-19 РЗОК-Враца работи в границите на цялостното си работно време – от 9 до 17.30 часа всеки работен ден. Всички административни действия, услуги и съвещания на жители не престават да се правят на място в РЗОК и по телефона. В приемната на РЗОК е открит пропускателен режим на жителите, съгласно последните условия, прави се непрекъсната стерилизация, чиновниците работят с нужните защитни средства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР