От пролетта на следващата година пациенти от Германия ще идват

...
От пролетта на следващата година пациенти от Германия ще идват
Коментари Харесай

Германски здравни каси ще плащат за балнеолечение в България

От пролетта на идната година пациенти от Германия ще идват в България за водолечение и физиотерапия на разходи на немските здравни каси. Това заяви Сийка Кацарова - ръководител на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Германската национална асоциация на здравноосигурителните каси е разширила през септември листата с 14 страни, в които признава даването на медицински амбулаторни услуги за профилактика, като към него е добавила и България. заяви Кацарова, представена от БНР.

Това значи, че немските жители, които идват у нас по линия на здравноосигурителните каси в Германия ще заплащат единствено 10 на 100 от цената за рехабилитация или предварителна защита, извършена у нас. Останалата сума ще се покрива от здравната каса.

По данни на германо-българската индустриално-търговска камара в Германия сега има 109 наложителни здравноосигурителни фондове плюс фондове " Социални грижи ". От почти 83 милиона души в Германия над 73 милиона са били здравно обезпечени в края на предходната година.

Повече от 20 милиона души годишно употребяват опциите за извънболнична предварителна защита в страната и в чужбина. Здравната каса покрива към 90 на 100 от разноските на пациентите за лекуване. Става въпрос най-вече за пациенти с проблеми в опорно-двигателния уред.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР