От прокуратурата уточняват, че вечерта на 23 септември в болницата

...
От прокуратурата уточняват, че вечерта на 23 септември в болницата
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на осиновителката за зверския побой на 2-годишното дете

От прокуратурата прецизират, че вечерта на 23 септември в болничното заведение е постъпило момиче на 1 година и 9 месеца, с контузии по главата и тялото, синини и следи от ухапвания. Детето е доведено дамата, която живее в " Столипиново " и се грижи сама за него.

След осъществени прегледи и проучвания, с оглед откритите травматични увреждания, лекарите са подали сигнал на тел. 112, разясни районният прокурор Чавдар Грошев:

 

" Детето е било в безсъзнание със синини с друга отминалост и следи от ухапвания. След прегледа се е открило, че има и повече травматични увреждания - черепно-мозъчна контузия, разкъсвания на бял дроб...Образувано е досъдебно произвеждане. Наблюдаващият прокурор е решил, че има задоволително доказателства и е постановил майката да бъде арестувана до 72 часа. Делото е формирано за това, че е породена тежка телесна щета на малолетно лице в изискванията на домашно принуждение ". 

Назначена е здравна експертиза на детето тъй като би трябвало да се обясни в елементи по какъв начин са породени тежките контузии, добави прокурор Атанас Илиев, по БНР.                                                                                        
" Обясненията на майката, държа да подчертая, че са отвън процесуални, детето е паднало. Впоследствие тя, с цел да го свести, го била хапала. Както разбирате, тая цялост от пояснения докара до това, че назначихме съдебно-психиатрична и психична сложна експертиза на майката, с цел да преценим нейното психологично положение. Заключението на експертизата ще бъде реалност на следващия ден ". 
 

Според свидетелските показания няма данни дамата да се е държала нападателно с дъщеричката си. Това потвърдиха и от обществени грижи, които са  наблюдавали целия развой на осиновяването. Надя Танева съобщи: 

" До момента няма никакви сигнали, в никакъв случай досега не са се чували някакви шумове, които да са притеснителни от жилището. Ние сме безусловно озадачени за какво и по какъв начин са се случили тези неща. Тепърва и ние ще разберем ".
Другият въпрос, който ще се обяснява, е дали дамата фактически е  живеела сама, както твърди, подчертаха от прокуратурата. Разследването продължава 
 

По случая е извършена преписка с отдел „ Закрила на детето “ и обществените служби в гр. Пловдив. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР