От прокуратурата съобщиха, че са образувани 24 досъдебни производства за

...
От прокуратурата съобщиха, че са образувани 24 досъдебни производства за
Коментари Харесай

Прокуратурата: Образувани са 24 досъдебни производства, свързани с изборния процес

От прокуратурата оповестиха, че са формирани 24 досъдебни производства за предложение на имотна полза за склоняване да се упражни изборното право в интерес на избран претендент, политическа партия или коалиция.

По постъпили сигнали от жители, ДАНС и Министерство на вътрешните работи са формирани и над 200 преписки. Наблюдаващите прокурори са упълномощили на полицията да извършат инспекции за изясняване на изказванията в сигналите.

От Министерство на вътрешните работи пък регистрираха, че от началото на месеца до през вчерашния ден, са осъществени инспекции на над 2000 места, за които е имало информация, че в тях се прави пазаруване и пласиране на гласове.

Проверени са близо 7000 лица от престъпния контингент. Установени са 644 лица, които са се утвърдили като локални водачи на групи, влияещи на изборния развой. Близо 700 са арестуваните за период до 24 часа.

" В прокуратурите на територията на страната към 10.00 часа на 06 юли 2021 година са формирани 222 преписки по постъпили сигнали от жители, ДАНС и органите на Министерство на вътрешните работи, съдържащи данни за нарушаване на политическите права на жителите. Образувани са общо 24 досъдебни производства – за предложение на имотна полза за склоняване да се упражни изборното право в интерес на избран претендент, политическа партия или коалиция. "



" За интервала от 1 до 5 юли в това число са осъществени инспекции на общо 2 173 места, за които е имало информация, че в тях се прави пазаруване и пласиране на гласове, тествани са 6 691 лица от дейния престъпен контингент. Установени са общо 644 лица, които са се утвърдили като локални водачи на групи, влияещи на изборния развой. За период до 24 часа са арестувани 669 лица. "

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР