От прокуратурата очакват скоро румънските власти да приключат процедурата по

...
От прокуратурата очакват скоро румънските власти да приключат процедурата по
Коментари Харесай

Групата за телефонни измами от Горна Оряховица остава в ареста

От прокуратурата чакат скоро румънските управляващи да приключат процедурата по екстрадиция на арестуваните с Европейска заповед за арест шестима български жители, забъркани в най-мащабната скица за,,ало измами " у нас. Апелативният спецсъд остави останалите петима арестувани, в София и Горна Оряховица, за непрекъснато в ареста. Според съда има заплаха арестуваните да се укрият и да извършат нови закононарушения.

В правосъдната зала и петимата арестувани желаеха да излязат от ареста. Някои поради здравословни проблеми, а други с цел да се грижат за децата си. Според отбраната досега няма задоволително събрани доказателство, не било ясно и какво има на записите от СРС-тата. Според съда обаче към момента няма пояснение за първокласния метод на живот, който обвинените показали. В залата стана ясно, че никой от тях не работи на трудов контракт.
Красимир Елдъров, юрист: Те са огромна семейство. Обединяването на едно по-голямо семейство, хората, които работят, може да докара до първокласни коли. Автомобилите не са първа ръка. Доколко един автомобил е първокласен или не взема решение съответният човек.
Според проверяващите тарторът на групата към момента се намира в Румъния и е измежду шестимата българи арестувани с европейска заповед за арест. Именно в северната ни съседка са били ситуирани хората на високо равнище в схемата за измами. Групата се е управлявала от Букурещ. Всеки ден от Румъния са се провеждали стотици хиляди позвънявания към жертвите в България. Парите се събирали от мулета и медиатори.
Николай Найденов, прокурор: Очакваме да бъдат подхванати съответните дейности, да бъдат екстрадирани в България. Спрямо тях ще бъдат подхванати съответните дейности. Те ще се изправят пред съда. Искрено се надявам в доста къси периоди да завърши следствието и да се изготви обвинителен акт, който да се внесе в съда.
От прокуратурата обявиха, че ще създадат всичко допустимо делото да завърши във допустимо най-кратък период.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР