От Продължаваме промяната“ заявихме желание да участваме в лидерската среща

...
От Продължаваме промяната“ заявихме желание да участваме в лидерската среща
Коментари Харесай

Ето коя е новата шефка на НЗОК

От „ Продължаваме промяната “ декларирахме предпочитание да участваме в лидерската среща по самодейност на Корнелия Нинова. Ние нямаме „ червени линии “ за диалози и решения, само че като посетители на тази среща ще би трябвало да се съобразим със заложения звук от хората, които ще стартират диалога. Това сподели депутатът от Политическа партия доцент Антон Тонев, представен от Нова телевизия. И разкри, че след отстраняването на досегашния началник на НЗОК Петко Салчев от Народно събрание предходната седмица, поста му поема доктор Йорданка Пенкова - само че не краткотрайно, а за половин година. 

Решението било на Надзорния съвет на Касата. 

„ Ние ще подпомогнем нейната работа с едно изменение на Закона за здравното обезпечаване, което ще даде опция от в този момент полагащите се 30 дни да заема тази служба, нейните пълномощия да бъдат разширени до 6 месеца.

Тази смяна към този момент е импортирана в деловодството на  НС и следва да бъде прегледана в комисията тази седмица. Законопроектът е импортиран, с цел да стане действителност той би трябвало да бъде гласуван в пленарна зала “, изясни Тонев.

Депутатът посочи, че е належащо да се промени метода на възнаграждение на персоналните лекари. „ Трябва да се добави опция те да имат повече тласъци да задържат пациентите в своята процедура, а не всеки пациент с направление да се насочва към етажите на профилираната помощ. Целта е по-малко пациенти да отиват в лечебните заведения “, посочи депутатът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР