От Продължаваме промяната коментираха повдигнатото от прокуратурата обвинение срещу министри

...
От Продължаваме промяната коментираха повдигнатото от прокуратурата обвинение срещу министри
Коментари Харесай

ПП: Наистина ли за прокуратурата е проблем, че министри са спазвали указания на ЕК

От " Продължаваме промяната " разясниха повдигнатото от прокуратурата обвиняване против министри от кабинета " Петков " поради газовите покупко-продажби, подписани по време на ръководството им.

В известие до медиите от " Продължаваме промяната " обявиха, че прокуратура е повдигнала обвиняване, че български министър е следвал наложителните инструкции на Европейската комисия. Според тях " обвиняването е по сигнал на ГЕРБ, които вместо да пазят българските ползи, пазят тези на Путин и слагат под риск българския иск против Газпром. "

Вижте какво още се споделя в пресссъобщението на партията:

" Българската страна беше подвластна от десетилетия и цялата газова система беше в хватката на един снабдител – Газпром. След 12 години ръководство на ГЕРБ и след 14 години от влизането ни в Европейския съюз, България продължаваше да бъде подвластна от същия този единствен снабдител за 95% от своите количества. България беше притисната в ъгъла и беше задушена от неналичието на опция. Цените, на които България е купувала газ през този интервал, бяха по-високи от тези на европейската борса. Въпреки основаната нервност за “хаос и съсипия в енергетиката”, първичния потрес от прекъсването на доставките от Газпром за цяла Европа, цените се успокоиха и намалиха надалеч под тези на съветския снабдител.

Когато държавното управление на ГЕРБ харчи 3 милиарда български средства за една тръба, която не дава никаква диверсификация, тръба, която има единствена цел да заобиколи Украйна, тръба, която дори няма потенциал да достави и една молекула газ за България, и тръба, която се построи от съветски подизпълнители, които оставят първокласни джипове по гаражите на някогашните ръководещи за признателност, българската прокуратура беше спокойна и не гъкна даже.

В изискванията на едностранно и ненадейно прекъсване на доставките на газ от Газпром, което опита да подчини на волята си цяла Европа, ние не се огънахме.

С кабинета Петков България за пръв път от години имаше държавно управление, което отбрани българския народен интерес и достолепието на българските жители и институции. Между България и Газпром имаше контракт и той би трябвало да се съблюдава! В този миг България беше образец и за Европа, като съумя за 2 седмици да стане от 95% подвластна до 0% подвластна от съветски газ. Бяха обезпечени два кораба с полутечен газ, тъй че да няма нито ден без газоподаване за българските семейства и бизнес на цена, която беше същата като тази по неспазения контракт с Газпром. България сподели, че има смелостта, само че и готовността да отхвърли газовата офанзива. България е горда страна и би трябвало да пази националния си интерес и самостоятелност!

Изглежда българската прокуратура се пробва да покаже, че на всеки, който играе против ползите на Русия и в отбрана на България, ще му бъде повдигнато обвиняване! "
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР