От Продължаваме промяната излязоха със становище относно отказа на Конституционния

...
От Продължаваме промяната излязоха със становище относно отказа на Конституционния
Коментари Харесай

"Продължаваме промяната": КС наруши правата на Кирил Петков

От " Продължаваме промяната " излязоха със мнение по отношение на отхвърли на Конституционния съд да изслуша водача им Кирил Петков по проблема с неговото поданство.

Според партията по този начин са нарушени конституционните му права, базирайки се тълкуванието на юрист Михаил Екимджиев.

" Твърдението, че някогашен министър и водач на новоучредена политическа партия е извършител на Конституцията, съществено визира обществената известност, положителното име и достолепието на Петков, които са същностни аспекти от правото му на персонален живот, обезпечено от чл.32 от Конституцията ", добавя юристът.

Според юриста персоналният живот на жителите е ненарушим. Всеки има право на отбрана против противозаконна интервенция в персоналния и фамилния му живот и против посягане върху неговата чест, достолепие и положително име.

Екимджиев разяснява, че съгласно него " ГЕРБ са в основата на политическата корист с проблема за поданството на Петков, защото " Продължаваме промяната " е главният им политически конкурент, съгласно социологическите изследвания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР