От Продължаваме промяната-Демократична България“ ще предложат дерогацията на Лукойл“ да

...
От Продължаваме промяната-Демократична България“ ще предложат дерогацията на Лукойл“ да
Коментари Харесай

ПП-ДБ ще предложат дерогацията на „Лукойл“ да отпадне на 15 март. - след ротацията

От „ Продължаваме промяната-Демократична България “ ще предложат дерогацията на „ Лукойл “ да отпадне на 15 март.

 

Това стана известно от думи на заместник-председателя на Комисията по енергетиката Радослав Рибарски (ПП-ДБ) пред публицисти в коридорите на Народното събрание. 

 

„ Още през днешния ден ще предложим и датата 15 март, която обсъдихме с сътрудниците, и сме склонни още да понижим интервала на тази дерогация. Сега е съкратен до октомври, само че ние го понижаваме и до 15 март “, сподели Рибарски.

 

„ На 15 март ще е минал зимният интервал, който нас ни тормози, уточни той. Рибарски уточни, че в отчетите в секретното деловодство се визират заплахите, в случай че смяната се случи точно през зимните месеци. Има редица логистични ограничавания при доставките на недопечен петрол точно в този интервал “, добави той. 

 

„ Вярваме, че и ГЕРБ осъзнават, че за три дни не може да се направи това прекосяване на рафинерията и отчетите, които бяха препоръчани в секретно деловодство, демонстрират точно опасенията от внезапно прекосяване към неруски недопечен петрол “, сподели Радослав Рибарски.

Затова той уточни, че избират да подходят съгласно това, което виждат в тези отчети.

 

„ Моята рекомендация е точно към господин Борисов на следващия ден да отиде на Съвета за сигурност и също да се запознае с изложените обстоятелства в тях. Поемаме риска да бъдем прикрепени към останалите партии „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия, само че за нас е по-важно да се подсигурят доставките на хората, да има горива и цените да не се покачват “, уточни той.

 

По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява пред публицисти тематиката за отпадане на дерогацията за " Лукойл ".

 

Попитан дали ще отиде на Съвета по сигурността на следващия ден, той сподели, че има среща с европейските посланици, които са му по-важни.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР