От Продължаваме Промяната - Демократична България са на среща при

...
От Продължаваме Промяната - Демократична България са на среща при
Коментари Харесай

ПП-ДБ при Радев: Предлагаме нестандартно решение за излизане от политическата криза

От „ Продължаваме Промяната - Демократична България " са на среща при президента Румен Радев. Разговорът е иницииран от ПП-ДБ, откакто стана ясно, че точно те стават втора по величина парламентарна група след трусовете в Движение за права и свободи и ще получат втория мандат.

„ Жегата извън съответства с разгара на горещото политическо лято - голям брой остри несъгласия, мощна динамичност в политическите процеси. Тази комплицирана конюнктура изисква разговор и навременни и оперативни решения ", сподели първоначално президентът.

„ Кризите изискват ексцентрични решения. И по тази причина предлагаме ексцентрично решение, което да ни помогне да излезем от актуалната политическа рецесия. В нейната същност е неуспялата битка с корупцията. Мястото на корумпираните политици не е в Народното събрание ", стартира Николай Денков.

„ Искаме да предложим пакет от закони и решения, с които да създадем изчезналата крачка, с която да помогнем да се разчисти политическата система от корумпирани лица ", добави Денков.

От ПП-ДБ предложиха декларация и желаеха известно време от президента. Според президента вторият мандат ги е изненадал.

„ Очаквам да предприемете незабавни стъпки за изясняване на обстановката към намирането на политическа поддръжка в границите на 50-ото Народно заседание първо по съставянето на държавното управление. От вашите дейности и реакцията на политическите сили ще взема решения по кое време да връча втория мандат ", сподели Радев.

„ Очакванията са ни през утрешния ден това, което предлагаме, да бъде изпратено до всички народни представители и по-късно да забележим дали ще има поддръжка ", разгласи Денков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР