От пресцентъра на Върховен административен съд коментираха разпространената от 24

...
От пресцентъра на Върховен административен съд коментираха разпространената от 24
Коментари Харесай

ВАС за съдиите, ходили на лов при Миню Стайков: Не са знаели, че е негов имот

От пресцентъра на Върховен административен съд разясниха публикуваната от " 24 часа " информация със заглавие „ Съдии ходили на лов в парцел на Миню Стайков, до момента в който е в ареста “.

Вчера " 24 часа " научи от източник в горското стопанство край Бургас, че магистрати от Върховния административен съд са били на лов в стопанството на Миню Стайков, до момента в който той е в ареста по обвиняване за произвеждане на незаконни цигари и данъчни закононарушения.

Вижте позицията на Върховен административен съд:

Съдиите от Върховния административен съд Светослав Славов и Николай Гунчев са взели участие в законно проведен лов, извършен по Закона за лова и запазване на дивеча, като са показали нужните разрешителни за владеене и приложимост на ловно оръжие. В груповия лов са взели участие лица без връзка с двамата съдии и които те не са познавали.

Всеки ловджия, член на Ловно-рибарския съюз, с постоянен ловджийски билет и със съответното позволение за оръжие, има право да ловува на територията на цялата страна и не е задължен да знае кой е концесионерът на обекта.

Посоченото в материала първоинстанционно административно дело № 4268/2013 година е формирано през 2013 година, като решението е взето от тричленния състав с цялостно единогласие и по него няма изключително мнение. С това решение първоинстанционният съд е удостоверил решението на Комисията за защита на конкуренцията. Страните по административното дело не са упражнили правото си на тъжба против това решение и същото е влезнало в действие. Касае се за произвеждане, развило се пред Върховен административен съд преди повече от 5 години.

Съдиите от Върховен административен съд вземат решение на собствен отчет по над 200 каузи годишно (в това число съдиите Светослав Славов и Николай Гунчев), настрана се произнасят по отчетите на сътрудниците си в петчленни, седемчленни, смесени сформира, както и по секретни каузи.

Участието на двамата магистрати в извършения по законовите правила колективен лов няма отношение към правораздавателната им активност. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР