От пресцентъра на МВР разпространиха официална позиция от страна на

...
От пресцентъра на МВР разпространиха официална позиция от страна на
Коментари Харесай

Министър Стоянов обвини БСП в "умишлено заблуждаване на обществото и дезинформация"

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи разпространиха публична позиция от страна на министър Калин Стоянов във връзка публикувани от Българска социалистическа партия посредством медиите въпроси.

Публикуваме позицията на министър Стоянов без редакторска интервенция:

" Позиция на министъра на вътрешните работи

По мотив публикувани от Българска социалистическа партия посредством медиите въпроси съм задължен да уточня следното:

Нинова размаха документ и съобщи: Европа ни изпраща убийци и изнасилвачи от Сирия и Афганистан

На първо място - некоректното боравене с понятия за съзнателно заблуждаване на обществото е дезинформация, против която всички дружно следва да се борим.

Днес на извършения парламентарен надзор ясно заявих, че с полета на 08.02.2024 година, според Спогодбата сред държавното управление на България и държавното управление на Германия за назад приемане и транзитиране на лица (спогодба за реадмисия), са пристигнали 18 жители на Сирия и шестима жители на Република България.

Сирийските жители са с предоставена интернационална протекция в Република България в годините обратно, даваща им право да обитават на територията на страната. Те имат издадени български документи за идентичност и уверение за пътешестване зад граница, с които могат да напущат и да влизат в страната. Именно на това съображение сирийците попадат в приложното поле на Спогодбата за реадмисия, а не на Регламент Дъблин, и в осъществяване на нея са признати в България.

Шестимата българи (по рождение български граждани) са направили закононарушение на територията на Германия, за което са изтърпели наложената им там присъда и след получено публично съобщение според член 3, алинея 4 от Спогодбата, в това число и за това, че са престъпно проявени, са върнати в България.

Спогодбата сред държавното управление на Република България и държавното управление на Федерална Република Германия обгръща връщане както на лични (български), по този начин и на жители на трети страни, които имат даден тип легално престояване в Република България.

Като страна членка на Европейски Съюз България ще продължи да извършва всички подписани интернационалните актове, в това число Регламента Дъблин и реадмисионните спогодби.

За следващ път моля за отговорно отношение и възпиране от неразумна игра със страховете на хората ".
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР