От ПП/ДБ внасят предложение за прекратяване на концесията на пристанище

...
От ПП/ДБ внасят предложение за прекратяване на концесията на пристанище
Коментари Харесай

ПП-ДБ внасят предложение за прекратяване на концесията на Лукойл на пристанище Росенец

От ПП/ДБ внасят предложение за преустановяване на концесията на пристанище " Росенец ". Това обявиха в коридорите на Народното събрание съпредседателите на " Продължаваме промяната " и " Демократична Българ " Кирил Петков и Атанас Атанасов преди днешното съвещание на Народното събрание.

" Предложението е да вкараме назад контрола на българската страна в пристанище " Росенец ", изясни Кирил Петков. Атанас Атанасов изясни, че на процедура пристанището се употребява от съветска компания и в поддръжка на съветската нападателна война против Украйна.

По думите му контролът върху това пристанище е основен за страната, част от основната инфраструктура. Министерство на превоза е уверило, че може да оперира това пристанище. Отделно на това това ще са и спомагателни доходи за хазната.

" Нашата цел е влизане в Шенген и това е огромна и ясна стъпка в тази посока ", съобщи Кирил Петков. " Тази стъпка е и в сходство с регламента на Европейски Съюз във връзка със глобите против войната. Така заявяваме ясно, че Шенген е наша национална цел. Че няма да се предават основни обекти без претекстове и да се удължават концесии с неразбираеми цели. "

Атанас Атанасов напомни, че Русия е оповестила България за вражеска страна. Предложението е и деяние, с цел да ограничим опциите Москва да употребява българска инфраструктура с финансова цел, която действително облагодетелства войната.

Предложението ще бъде да се приключи решението на служебния кабинет, който без претекстове, продължи концесията на " Лукойл " с 24 години. Решението на служебния кабинет бе до 2046 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР