От повишаване на самооценката до взрив на креативното мислене –

...
От повишаване на самооценката до взрив на креативното мислене –
Коментари Харесай

10 положителни неща, които се случват в тялото след тренировка

От повишение на самооценката до гърмеж на изобретателното мислене – една спортна подготовка може да ви донесе изумителен диапазон от мигновени прерогативи.

Ако към момента се колебаете дали да подготвите сака за фитнес залата, предлагаме ви 10 плюса на еднократната подготовка.

1. Обща изгода за тялото
Хората, които упражняват всекидневно, получават умопомрачителни бонуси. Но какво се случва при еднократната подготовка? Има няколко физически и умствени прерогативи, свързани с всеки вид извършения, споделя Мърфи Грант, асоцииран шеф по спортна медицина към Университета на Канзас.
В взаимозависимост от тренировката, изгодите са разнообразни. Някои усъвършенстват успеваемостта на сърдечно-съдовата система, усилват плътността на костната тъкан, форсират метаболизма и усилват мускулната маса. Разбира се, горят и мазнините.

2. Подобряване на усещането на личното тяло
Положителната визия за тялото води до други плюсове – ставате по-уверени.

3. Подобрява действието на мозъка
Една подготовка въздейства на физиологията на мозъка, споделя докторът по философия и професор по невронни науки и логика на психиката в Нюйоркския университет Венди Сузуки.

4. Подобрява настроението
Редовните тренировки усъвършенстват общото самочувствие и отношението към живота. Първата подготовка на пътечката за тичане е способна на чудеса. Изследвания с гризачи сочат, че един кръг извършения покачва равнището на трите съществени химически субстанции: серотонин, допамин и норадреналин.

5. По-малко стрес
Всички ние страдаме от прекомерно доста стрес в всекидневието си. Влиянието на спорта върху напрежението е тематика, която науката добре познава. Една подготовка предизвика освобождение на хормона на напрежението – кортизол.

6. Профилактика и лекуване на заболявания
Една „ порция “ извършения може да ви помогне да се отбраните от ред болести. Тренировката усъвършенства действието на префронталната кора, което е от изгода за хората, страдащи от когнитивни нарушавания.

7. Повече креативен подтик
Творческото мислене може да бъде проблем, когато се намирате в напрегната атмосфера. Спортът е метод да решите казуса. Направете го част от деня си, с цел да бъдете креативен въодушевени и подготвени да боравите с въображението си.

8. Не се престаравайте
Макар спортът да върви ръка за ръка с доста позитивни резултати, не трябва да се пренатоварвате.

9. Минусът на пропуснатата подготовка
Ако постоянно упражнявате по формиран график, можете да почувствате резултата от пропускането на подготовка. Тялото се приспособява към физическите извършения и стартира да си ги желае.

10. Колкото повече упражнявате, толкоз повече получавате
Една подготовка е положително начало. Дългосрочният подготвителен режим обаче е още по-обещаващ. Редовните извършения освен спомагат за намаление на равнището на напрежението, само че и предотвратяват остаряването на мозъка. /profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР