От последните събития, свързани с ареста на Борисов и негови

...
От последните събития, свързани с ареста на Борисов и негови
Коментари Харесай

Димитър Аврамов: Правителството се държи като далечен братовчед на Кремъл

От последните събития, свързани с ареста на Борисов и негови доближени, стават ясни няколко неща – прокуратурата не желае да работи добре с това държавно управление и би трябвало да отговорят дали извършват някаква целенасоченост. Трябва да уточнят и какви други доказателства имат по случая с ареста. Това посочи в собствен коментар по Нова ТВ политологът Димитър Аврамов.

Според него от позиция на политическата целенасоченост никой не печели от сходни кавги – има други значими фактори като приемането на Плана за възобновяване, излизането от войната и рецесията с пандемията и други. От друга страна ГЕРБ имат проблеми с доверието. Никой в България не е печелил избори, откакто името му е било забъркано със кавги, уточни Аврамов.

Очевидно е, че има деинституционализация в органите, които би трябвало да се борят с престъпността. Прокуратурата трябваше малко да изчака, да прегледа доказателствата по ареста, а тя отряза изрично, че няма да се занимава с този случай. Така ли ще се работи, в случай че на следващия ден има случай с огромна незаконна група, по какъв начин ще работят институциите, пита политологът.
Според него държавното управление на Кирил Петков е в по-трудната позиция, тъй като прокуратурата е с мандат, а от кабинета се чакат позитивни решения и вероятност за обществото. Планът за развиване и възобновяване е по-голям в този момент от спора им с прокуратурата. Не желая да подлъгвам, че такива арести ще донесат нещо позитивно на ръководещите.
Проблем е въпреки това, че кабинетът се държи като отдалечен братовчед на Кремъл. Ние се дистанцираме от НАТО и политиките му. Кирил Петков не би трябвало да се меси в дейностите на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, неговите борби би трябвало да са на полето на стопанската система и просперитета на страната, предизвести Аврамов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР