От популистки скептицизъм“ до обещания за стабилна икономика. Това беше

...
От популистки скептицизъм“ до обещания за стабилна икономика. Това беше
Коментари Харесай

Василев, Габриел и Денков на среща за Еврозоната: От „популистки скептицизъм“ до обещания за стабилна икономика

От „ популистки песимизъм “ до обещания за постоянна стопанска система. Това беше поантата в посланията на Мария Габриел, Николай Денков и Асен Василев след среща с ръководителя на Еврогрупата Паскал Донахю в Министерски съвет.

„ Амбицията ни да се присъединим към Еврозоната остава през 2025 година България ще бъде там, където ѝ е мястото – да взема решения дружно с другите. Разширяването на Еврозоната ще даде един позитивен сигнал на източноевропейските страни “. Това съобщи вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел.

От нас зависи да се противопоставим на популисткия песимизъм по отношение на приемането на еврото, сподели още тя.

България и Ирландия са стратегически сътрудници и съдружници. Kато такива споделяме общи полезности и търсим дружно решения на районни и световни провокации, разяснява Габриел. Тя благодари на поддръжката на Ирландия, която оказва на България за присъединението ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз и Еврозоната.

Финансовият министър Асен Василев удостовери думите на Габриел, че упоритостта да влезем в Еврозоната остава през 2025 година Приемайки еврото, България за повторно в историята си ще взе участие в това да управлява, употребява и да работи в една международна валута, акцентира той.

По думите му стабилността, която има сега с валутния ръб на еврото, щве даде непоклатимост в стопанската система ни.

Много по-добре ще бъде, когато участваме във вземането на решения в ръководството на устойчива валута като еврото, което ще е в плюс на българските жители и на бизнеса, счита Асен Василев.

Премиерът в оставка акад. Николай Денков уточни, че с Донахю интензивно се водят договаряния за това по какъв начин се движи България по повод приемането в Еврозоната.

Донахю е част от екипа, който приготвя решенията, които да се вземат през идващите месеци по тематиката. Taka разясни Денков и показа биографията на ръководителя на Еврогрупата.

По думите му Ирландия е забележителна страна с приемането на еврото. Tъй като тръгвайки от най-ниските равнища и с помощта на вярна политика сега е една от най-развитите страни в Европейски Съюз.

Председателят на Еврогрупата Паскал Донахю увери в продължаващата поддръжка на Ирландия за България и за присъединението ѝ в Еврозоната.

Той открои изгодите от приемането на еврото. Огромната роля за растежа на стопанската система, виталният стандарт, вероятностите за развиване и приходите ще бъдат по-добри и позитивни, когато еврото стане публична валута в България. Търговията и обменът ще реализира напредък и еврото ще бъде добре за българската търговия и работи. Еврото предлага голямо улеснение и разрешава търговията, пътуването и обменът да се развиват в идващите години. Еврото ще даде повече улеснения, работни места и сигурна стопанска система, безапелационен бе Донахю.

„ Следващият стадий на икономическото пътешестване на България е да се причисли в Еврозоната и когато България мине пробата – това ще стане бързо. Еврото предлага чудесни благоприятни условия за разцвет и сигурност в бързо изменящ се свят “, сподели още Донахю.

Според него е допустимо България да влезе в Еврозоната през 2025 година

Цялата работа е ориентирана към преодоляването на инфлацията, което би трябвало да се случи още през актуалната година, сподели Донахю.

 

Изтоник – News.bg

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР