От понеделник в процеса на ваксинация се включват 4300 лични

...
От понеделник в процеса на ваксинация се включват 4300 лични
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: От понеделник в процеса на ваксинация се включват 4300 лични лекари

" От понеделник в процеса на имунизация се включват 4300 персонални лекари ". Това заяви доцент Ангел Кунчев. Той дойде в Пловдив, с цел да се срещне с регионалния шеф и и шефа на РЗИ доктор Ваня Танчева. Те разискаха откриването на така наречен „ зелени коридори ” за искащите да се имунизират и идващия стадий от имунизацията в региона, предава. През март чакаме още 500 000 дози, като измежду тях ще има и от " Янсен " ", съобщи доцент Кунчев.

Той добави, че до този миг няма тежки случаи на странични реакции. От 110 000 имунизирани единствено 153-ма се оплакали от леки проблеми. Регистрирана е единствено една алергична реакция, която е овладяна бързо и пациентът е в положително здраве.

" Няма прецизен период за слагане на втората доза, като това може да стане даже след 2 година и отново ще работи, само че ние я слагаме до 15-20 дни ", уточни Кунчев. По думите му отбраната, която дава една ваксина, е от 7-8 месеца до година. А при някои хора може да е повече от 12 месеца.

Някои хора са се записали да се имунизират, само че не идват, с цел да объркат имунизационните проекти, да останат ваксини и да се изхвърлят. 

За него няма разлика в успеваемостта на нито една от имунизациите.

Личните лекари в Пловдив са получили ваксини. Това заяви регионалният шеф Дани Каназирева. 

" Разделихме територията на региона, тъй че да има кабинети покрай всяко обитаемо място. Кабинетът в Карлово ще дава отговор за Сопот, Раковски и Брезово, в Хисаря - за Калояново, Стамболийски, Кричим и Перущица, в Асеновград - за Лъки и Куклен, в Пловдив - за Марица, Родопи, Съединение, Първомай и Садово. И събота и неделя ще работят тези кабинети ", изясни тя.

За Пловдив дежурни кабинети ще има в 7 лечебни заведения, плюс тези в РЗИ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР