От понеделник отварят парковете във Велико Търново, въвежда се противоепидемична

...
От понеделник отварят парковете във Велико Търново, въвежда се противоепидемична
Коментари Харесай

Отварят парковете във Велико Търново в понеделник

От понеделник отварят парковете във Велико Търново, вкарва се противоепидемична организация , оповестиха от пресцентъра на общината. Родители с деца на възраст до 12 години ще могат да употребяват парковете в интервала от 9.30 до 18.30 ч. Възрастните би трябвало да са най-вече двама.

Разстоянието сред фамилиите следва да е минимум 2,5 метра. Забранено ще е събирането на разнообразни фамилии на едно място, използването на детските площадки и спортните уреди, седенето по пейки и в тревните площи.

Спортуващите ще могат да упражняват в парковете в часовете преди 9.30 и след 18.30, при изискване, че се движат независимо. Разходките на кучета остават при досегашния ред - в особено обособените пространства в парковете " Дружба " и " Колю Фичето ", както и в парка " Света гора ". Собствениците на кучета би трябвало да се движат независимо и да употребяват парковете в същите часове, както спортуващите.

Задължително е всеки да бъде с маска или шал. Пешеходните алеи в парковете ще бъдат от време на време дезинфекцирани.

Новата организация ще бъде съобразена с инструкциите на Националния действен щаб. Общински чиновници и доброволци ще наблюдават за реда и да няма скупчване на хора. Кметът Даниел Панов приканва за съблюдаване на ограниченията.       
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР