От полунощ вече сме в предизборна кампания за парламентарните избори

...
От полунощ вече сме в предизборна кампания за парламентарните избори
Коментари Харесай

Без Менда Стоянова, Красимир Велчев, Дора Янкова в новия парламент

От среднощ към този момент сме в предизборна акция за парламентарните избори на 4 април. В конкуренцията за 45 Народно заседание се включват 22 партии и 8 обединения. Партиите към този момент оповестиха листите, само че прави усещане, че много от листите са възобновени и подмладени.

Липса на емблематични лица има в листите на ГЕРБ. Менда Стоянова, която години беше отпред на едни от най-важните парламентарни комисии, няма да взе участие в конкуренцията. Отсъства и Красимир Велчев, който е в партията от основаването ѝ, беше и заместник-председател на парламентарната група.

Липсва и ген. Константин Попов - сегашен началник на комисията по защита. От листите отсъства и сегашният заместник-председател на Народното събрание Емил Христов.

От сегашния кабинет единствените министри, които не попадат в листите на партиите си за тези избори, са Боил Банов, Емил Димитров-Ревизоро и Марияна Николова.

В листите на Българска социалистическа партия едни от отсъстващи са Дора Янкова, доктор Георги Йорданов и Георги Търновалийски.

От патриотичната коалиция " НФСБ-Воля и от Движение за права и свободи също оповестиха кандидатдепутатските си листи. И в тези листи, както и в показаните от другите партии, липсват основни имена.

Предстоят най-важните избори след 1989 година, тъй като би трябвало да се удостовери извоюваната тогава народна власт. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ при представянето на кандидатдепутатските листи онлайн посредством Фейсбук страницата на партията.

" Тогава трябваше да се победи тоталитарното ръководство, в този момент би трябвало да победим авторитаризма, експанзията и арогантността. Ако тогава трябваше да се зададе посоката, в този момент би трябвало да се очертае хоризонтът. Трябва да се зададе интензивен темп, интензивен ритъм на развиване, с цел да наваксаме изоставането. Ние имаме програмата за ускорено икономическо развиване на страната ", съобщи Мустафа Карадайъ, представен от Българска национална телевизия.

Очаквано водачът на Движение за права и свободи оглави листатите в Кърджали и Шумен. Прави усещане, че в листите липсва Делян Пеевски. Икономическият специалист Йордан Цонев пък поема Враца.

Д-р Хасан Адемов ще води листата в Добрич за повторно. Рамадан Аталай този път е в Пловдив-област, като досегашният народен представител от този регион Джевдет Чакъров поема първото място в Силистра. В Пловдив-град първи е Танер Али - до момента фаворит от Търговище.

Лидерите на НФСБ и Воля, част от новата патриотична коалиция, пък ще се кандидатират единствено от един многомандатен регион. Така Валери Симеонов залага на Бургас, а Веселин Марешки на Варна.

" Политиците би трябвало да бъдат прислужници на народа, а не противоположното ", разяснява Марешки.

" Нашите две политически партии са сложени и са построени върху основата на икономическия национализъм. Нещо, което за жалост предните обединения не се получаваше изключително сполучливо ", съобщи Валери Симеонов.

Досегашните депутати Борис Ячев и Кръстина Таскова оглавяват листите в Пловдив област и Стара Загора, а Пламен Христов в 25 регион в София.

Знакови имена от спорта като Димитър Пенев и Петър Жеков също се включват в конкуренцията. В листите има и доста нови имена на лекари, спортисти, музиканти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР