От полунощ на 4 април Русия отмени временно всички входящи

...
От полунощ на 4 април Русия отмени временно всички входящи
Коментари Харесай

Родината-майка не иска да ги прибере

От среднощ на 4 април Русия анулира краткотрайно всички входящи и изходящи полети, в това число за репатриране на съветски жители и на чужденци към родните им страни.

Мярката завари на пистите редица пасажери и те бяха свалени в последния миг. Няколко полета бяха анулирани още на 3 април. Федералният действен щаб за ковид заяви, че авиотраспортът е партерен, с цел да бъдат предпазени здравите жители и да се ограничи " новата вълна на импортирани извън случаи на ковид ". Правителството отпусна на съветското министерството на външните работи 500 милиона рубли (6.5 милиона долара) за възнаграждение на престоя на хората, блокирани зад граница. На тези, които желаят да се върнат в Русия или да получат поддръжка от съветските управляващи, беше препоръчано да попълнят анкета на уеб страницата за държавни услуги.

Русия анулира всички постоянни интернационалните полети още на 27 март, а новите ограничавания засягат и чартърните за репатриране.

В чужбина са останали към 30 хиляди съветски жители, които желаеха от съветските управляващи помощ за връщането им в родината, заяви на 3 април " Комерсант ", като се базира на източник от работната група за образуване на транспорта. Още на 1 април от съветското външно министерство оповестих за 35 хиляди руснаци, заседнали в непознати страни. Повечето руснаци, по данни на министерството, се намират в Тайланд ( 20 хиляди души), Индия и Индонезия (по пет хиляди души във всяка страна).

Правителството взе два дни тайм-аут, с цел да реши кого, по какъв начин и по кое време да транспорти, заяви вицепремиерът Татяна Голикова, която оглавява оперативния щаб за ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР