От политическата сила определят резултатите си от вота като добри,

...
От политическата сила определят резултатите си от вота като добри,
Коментари Харесай

Стефан Янев смята за добри изборните резултати на Български възход

От политическата мощ дефинират резултатите си от вота като положителни, тъй като вземат участие за пръв път като партия и са получили близо 80 хиляди гласа в поддръжка, макар че не мина границата от 4% за влизане в Народно събрание. БВ завоюва 3,08% от парламентарния избор на 2 април.

Според Янев отливът на гласоподаватели от партията се дължи на непопулярните решения в предишното Народно заседание, в които е взела участие, и даде за образец решението за оказване на военна помощ за Украйна.

" Оттук нататък си задаваме въпросите по какъв начин партиите в 49-ото Народно събрание ще решат най-важните проблеми за страната ", разяснява Янев. Най-важните задания, съгласно него, са да бъде образувано държавно управление, което стабилно да взема решение проблемите на жителите и бизнеса. Второ - да се откри верният баланс от позиция на фискалната политика и да се одобри бюджет. Това е отговорност на партиите, които влизат в новия парламент, БВ ще бъде коректив, въпреки и отвън него , уточни ръководителят на партията.

Според Стефан Янев диалогът и решенията няма да бъдат по никакъв начин лесни - дали и по какъв начин ще бъде основан кабинет, дали ще е резистентен, следва да стане ясно през околните седмици.

Нашият жанр в 48-ото Народно събрание беше на търсене на взаимни отстъпки . Този вид държание го виждаме към този момент и при други партии, тонът към този момент е по-смирен, разяснява водачът на " Български напредък " опцията за постоянно държавно управление.

" Оптимист съм от позиция на цялостното говорене, скептицизмът го оставям на чисто частните партийни сметки ", уточни той.

Като отвън парламентарна партия, " Български напредък " ще се концентрира върху построяването на партийни структури и идния локален избор.

В отговор на въпрос на БНР някогашният народен представител и някогашен длъжностен министър на районното развиване Виолета Комитова удостовери, че има упоритости и подготовка и е " допустимо да бъде претендент за кмет на София ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР