От политическа партия АБВ заявиха, че искат незабавната оставка на

...
От политическа партия АБВ заявиха, че искат незабавната оставка на
Коментари Харесай

Румен Петков и АБВ искат оставката на Валентин Радев

От политическа партия АБВ обявиха, че желаят незабавната оставка на вътрешния министър Валентин Радев. Според водача на партията Румен Петков причина за настояването е фрапантно понижаване на състава на щата в Районното ръководство на полицията в Ботевград.
 
Лидерът на АБВ и някогашен вътрешен министър Румен Петков съобщи в Плевен, че от партията желаят оставката на вътрешния министър Валентин Радев по три аргументи:
„ Лично аз съм го срещнал с понижението на щата в РПУ – Ботевград с съвсем половината, в това число и на незаетите бройки. Това значи една патрулно-постова кола и като й кажат, че има злополука на автомагистрала „ Хемус “, Ботевград остава без покритие “.
 
„ Валентин Радев пое ангажимент по най-бързия метод да се подхващат съответните ограничения за превъзмогването на този проблем. В Ботевград беше заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов и му благодаря. Той приготви отчет от наше име и към този момент четири месеца Валентин Радев не може да утвърди стъпките и дейностите, които да се подхващат от „ Човешки запаси “ и от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – София окръг, с цел да се реши този въпрос ", сподели Румен Петков.
 
По думите на Петков в границите на четирите месеца са били изтеглени още няколко несъмнено качествени хора в дирекцията на Министерство на вътрешните работи в Софияо-окръг и в Националните служби.

Румен Петков уточни като трета причина за настояването на оставката на вътрешния министър това, че намаляването на състава на служителите на реда в Ботевград се прави на фона на обещания за назначение на служител на реда в селата.

 
„ Това е еманация на лъжата. Нали ще назначим във всяко село служител на реда, а те тук ги махнаха половината. Значи, този човек няма място в управлението на Министерство на вътрешните работи. Като си е безценен на Цветанов и на който ще, да си го развиват в друга посока – културата, земеделието. Искаме оставката на Валентин Радев незабавно “, изрично съобщи водачът на АБВ Румен Петков.
 
Той посочи, че на тази тематика са правени от страна на политическа партия АБВ общоградски срещи като кметът на Ботевград е викан на среща в офиса на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.
 
„ Професионалното управление в Министерство на вътрешните работи е наясно. Министърът е пречката да се реши казусът и по тази причина като стане някъде спор, служителите на реда не могат да реагират. не тъй като нямат предпочитание, а тъй като нямат човешки запас с цел да реагират “, добави Румен Петков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР