От почти 850 километра магистрален път в България 350 километра

...
От почти 850 километра магистрален път в България 350 километра
Коментари Харесай

Експерти: От почти 850 км магистрали у нас, 350 км са особено опасни


От съвсем 850 километра магистрален път в България 350 километра са изключително рискови. Това е един от изводите в нов отчет на Института за пътна сигурност.
Институтът за пътна сигурност установи редица проблеми
Снимка: bTV

Ирина пътува както в България, по този начин и в Германия и открива съществени разлики по пътищата.

„ Притеснявам се всякога, когато потеглям и до момента в който не се върна съм все обезпокоена, когато съм в България. Когато съм в Германия не се тормозя. Няма паралел, няма никакви прилики. Когато вали дъжд, има аквапланинг и би трябвало да караш несъмнено със 100 или под 100, с цел да можеш да оживееш “, споделя Ирина Костадинова.

Институтът за пътна сигурност установи, че 80% от маркировката по аутобаните не дава отговор на условията за светлоотразителност, както и още доста други нередности.
Институтът за пътна сигурност установи редица проблеми
Снимка: bTV


„ 31 места с погрешно сложени знаци, 415 местоположения с повредени пътни предпазни съоражения и към 350 км със съществени деформации по асфалтовата настилка. Рискът да загинеш на автомагистрала в България е по-висок в сравнение с този в Европа, тъй като в Европа детайлите на пътното платно са в редовност “, споделя инж. Методи Стилянов от Института за пътна сигурност.

Институтът за пътна сигурност установи редица проблеми
Снимка: bTV


Една от аргументите за това състояне на автомагистралите съгласно Института е честата промяна на министрите на районното развиване в последните години.

„ Един идва, прави нещо на парче, различен идва и стартира по различен метод. От това нещо се получава едно нищо не правене. 84 свлачища са дадени на „ Автомагистрали “ ЕАД по системата „ инхаус “, по тези свлачища безусловно нищо не се прави. Там също са раздадени задатъци “, споделя Десислава Христова от Института за пътна сигурност.

Екипът ни потърси и Агенция „ Пътна инфраструктура “ за позиция след изнесените данни от отчета. До момента отговор от тяхна страна няма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР