„От Плевен до Русе и обратно, маршрут от порядъка на

...
„От Плевен до Русе и обратно, маршрут от порядъка на
Коментари Харесай

Експерт: Пълна неадекватност по пътищата в България

„ От Плевен до Русе и назад, маршрут от порядъка на 300 км, видях единствено 2 патрулни коли и то тук-там, където не беше належащо да бъдат”, разяснява пред NOVA ръководителят на Съюза по авто-мото подготовка Йонко Иванов, откакто през уикенда станаха десетки тежки произшествия в страната, с жертви и ранени.

Черен ден на пътя: Две тежки произшествия, има починали

ВИЖТЕ КАДРИ ОТ КАТАСТРОФАТА ПРИ ХАИНБОАЗ В ГАЛЕРИЯТА

Иванов уточни и, че на актуализирания тунел на Витиня, при влизане в София, не е имало сигнализация за гъстата мъгла, нито пък патрулен автомобил, който да алармира.

Според специалиста по сходен метод са стояли нещата и със случая с 8-те младежи, които в края на януари бяха блокирани с колите си по пътя към хижа Теменуга под Шипка. Тогава се наложи да бъде извършена скъпа избавителна интервенция. А всичко е могло да бъде избегнато, в случай че на затворения поради неприятното време път е имало съответна сигнализация и патрулен автомобил.

„ Най-вече бездействието на хората, които би трябвало да създадат такава организацията на придвижването и такива закони, че да могат да повлияят и на двата фактора”, сподели той. „ Колите на КАТ са в шубраците, а не са на пътя, по този начин както би трябвало да бъде. Полицията би трябвало да бъде другар на хората и да алармира, и надлежно да контролира движението”.

Иванов акцентира, че огромните ограничения рекламирани от управляващите за понижаване на жертвите по пътищата, са били безрезултатни. Около 700 индивида са починали вследствие на сходни произшествия през миналите 12 месеца.

„ Ние приказваме за едни старания, които би трябвало да дадат едно най-малко 20-процентно понижение на жертвите до 2018-а”, акцентира той.

„ Хората не знаят по какъв начин да карат по рисковите сектори при неприятните метеорологични условия”, добави специалистът и уточни, че от Съюза по авто-мото подготовка желаят да се промени системата на образование.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР