От ПГ на БСП са възмутени, че са откраднали идеята

...
От ПГ на БСП са възмутени, че са откраднали идеята
Коментари Харесай

В столетницата бесни на Възраждане: Откраднаха ни идеята за музиката в БНР и БНТ

От ПГ на Българска социалистическа партия са възмутени, че са откраднали концепцията им за повече българска музика в медиите. Това стана ясно от думите на народния представител от " Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев по време на брифинг в Народното събрание, съобщи БГНЕС. От " Възраждане " предложиха по-рано през днешния ден в ефира на Българска национална телевизия и БНР 50% от музиката да бъде родна.

" Изразяваме позиция на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", защото и по-рано денем, разбрахме, с доза отвращение, несъмнено, че има парламентарно показани партии, които си мислят, че законодателството в Народно събрание стартира от миг, в който те са влезнали в него. Става дума за тематиката повече българска музика в медиите. Държим тук да развенчаем няколко мита. На нас ни омръзна да се крадат хрумвания на Българска социалистическа партия ", сподели още Ченчев.

По думите му това се случва по паразитиращ метод и след това хубавата концепция се изкривява и не намира реализация. " Така беше с културния чек по предложение на Българска социалистическа партия. Така беше и тематиката за България - читалищата ", съобщи още Ченчев. Иван Ченчев означи, че българска музика в ефир има и акцентира, че тя не е 12%, а над 20%.

Народният представител съобщи, че тази тематика ще бъде разисквана в обединението. " Ние желаеме да има повече българска музика и още от 2017 година се борим от това нещо. Ние през наш представител сме казвали, че лобираме категорично за повече българска музика ", сподели още депутатът от Българска социалистическа партия. Той акцентира, че Българска социалистическа партия е поръчител за отбрана правата на създателите. Александър Симов от Българска социалистическа партия добави, че когато Българска социалистическа партия разгласи своята концепция, зад нея стои години работа. " Многократно от 2017 година видяхме опити тази концепция да бъде открадната и надлежно неразбрана до дъно ", сподели още Симов. Той даде образец с патриотите, а предходната година концепцията е подел Бойко Борисов и е заречен на музикантите, че ще вкара квоти. Той също разгласи, че тематиката следва да бъде разисквана на съдружен съвет и да бъде вкарана в Народното събрание.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР