От пет години Google развива специални технологии под названието Project

...
От пет години Google развива специални технологии под названието Project
Коментари Харесай

Project Soli - новият коз на Google

От пет години Гугъл развива специфични технологии под названието Project Soli, които най-вероятно ще забележим за първи път в идващия смарт телефон на компанията Pixel 4.
 Какво знаем за идващия Pixel смарт телефон на Гугъл
Какво знаем за идващия Pixel смарт телефон на Гугъл

Откриваме някои прилики с iPhone 11

В основата си Project Soli е способ за надзор на разнообразни устройства без досег, а единствено посредством засичаните от специфични датчици придвижвания на ръцете и пръстите.

Именно такива датчици се допуска, че ще бъдат вградени в горната предница на Pixel 4, който ще забележим през октомври тази година.
 Снимка 436353

Както можем да видим и във видеото по-долу, функционалностите на Project Soli наподобяват нереални. Те ще прибавят и много към прекарването ни със смарт телефон като цяло.

Сензорите ще разрешат на телефона да разпознава притежателя си от разстояние, като по този метод телефонът ще се отключва, още преди да го доближим до лицето си. По думите на Гугъл, технологията е по-бърза от Face ID или Touch ID.

Тези датчици ще могат да разпознават детайлни придвижвания на ръцете, като по този метод ще можем да превключваме към последваща ария, да завършваме или отхвърляме позвъняване, да изключваме алармата си и така нататък, без да допираме екрана.

Предполагаме, че Project Soli ще внесе още цялостен куп новости в Pixel 4, за които лека по лека ще научаваме през месеците до октомври.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР