От Пациентски организации Заедно с теб поискаха изясняване на случая

...
От Пациентски организации Заедно с теб поискаха изясняване на случая
Коментари Харесай

Пациентски организации с въпроси към Ангелов и Фандъкова за удареното от ток момче

От " Пациентски организации " " Заедно с теб " желаеха изясняване на случая със смъртоносно удареното от ток 16-годишно момче и по съответно за павилионите в двора на УМБАЛ " Свети Иван Рилски ".

 Ток тече и от дирек покрай мястото, където умря момчето (видео) Виж още

Това искане е и по отношение на изнесената в репортаж на бТВ тази заран позиция на Столична община, а точно: " За павилионите в двора на болничното заведение (УМБАЛ " Свети Иван Рилски " ) са подписани контракти от управлението на лечебното заведение през 2016 година Документи за слагането и въвеждането им в употреба не са открити. През 2018 година това е установено от тогавашния кмет на регион " Триадица " и Столична община посредством " Общински строителен надзор " стартира процедура по премахването им като противозаконни. Процедурата е върната в районната администрация за премахване на пропуски, където не е приключена. За метода на зареждане на двата обекта с електричество липсват планове и позволения, като те са напълно противозаконни ".

От Пациентски организации " Заедно с теб " изискват неотложно изясняване от министъра на опазването на здравето и от столичния кмет на следните въпроси:

" Г-н Министър,

Кой подписа от името на лечебното заведение контракти с противозаконни обекти (двата павилиона)?

Щом като (според Столична община) павилионите са противозаконни, само че са в двора на лечебното заведение на какво съображение шефът от 15 февруари в своя отчет твърди: " УМБАЛ " Св. Иван Рилски " няма касателство към други източници на електрозахранване ". Не се подписват контракти с външни компании само и единствено на законни документи?

Цари ли безпорядък в лечебните заведения, на които сте принципал, по отношение на договорите с външни компании?

Г-жо Фандъкова,

Тези павилиони са противозаконни от 2016 година! Какво вършиме Вие в качеството Ви на кмет през тези години? Това изключение или честа процедура е? Нехайство?

Г-жо Фандъкова, господин Ангелов, спахте ли добре? "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР