От Пътна полиция са предприети всички необходими мерки през предстоящите

...
От Пътна полиция са предприети всички необходими мерки през предстоящите
Коментари Харесай

Пътна полиция с мащабна акция по празниците


От Пътна полиция са подхванати всички нужни ограничения през идните празнични и почивни дни, свързани с сигурността на придвижването. Това  съобщи основен контрольор Николай Крушарски от ГДНП. В дните 23, 24, 28,  31 декември и 3 януари е основана организация екипите да подкрепят трафика на входовете и изходите на обитаемоте места и по главните пътни артерии за недопускане на образуването на колони, а при нужда ще поемат и регулирането на придвижването. Униформените ще наблюдават и за водачи с рисково държание. През празничните и почивни дни ще се подхващат и засилени инспекции на скоростните режими, недопускане ръководството на МПС след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции или техни аналози, както е за шофиране от неправоспособни водачи.

Комисар Владислав Павликянов,  зам.-началник на отдел „ Пътна полиция “, Столична дирекция на вътрешните работи посочи, че в Столична дирекция на вътрешните работи също е основана нужната организация, обвързвана както с безвредното държание на водачите, по този начин и със сигурността на жителите и гостите на столицата. Той обърна внимание на пешеходците да бъдат извънредно дисциплинирани. Само за предходната седмица за погрешно секване са глобени 127 души, пресичали погрешно, както   79 водачи, които не са дали съответното преимущество на пешеходци.  

По време на почивните дни предходната година през интервала – 20 декември 2019 година - 1 януари 2020 година на територията на страната са настъпили 195 тежки пътнотранспортни катастрофи (ТПТП), с 15  загинали и 260 ранени, сочи статистиката на ГДНП. По-голямата част от тях са: боричкане на пешеходец, самокатастрофирало транспортно средство и произшествия сред транспортни средства. В по-голямата си част аргументите за случаите се дължат на позволено нарушаване от лидер, като най-честото е придвижване с несъобразена скорост, следвано от неправилна маневра, лишаване на преимущество на транспортно средство или на пешеходец.

Най-голям брой пътнотранспортни катастрофи са регистрирани в регионите на обитаемоте места, като в градовете те са 92 и с максимален брой починали и ранени. В отвън обитаемоте места максимален брой ТПТП са регистрирани по пътищата от първи клас (21) и трети клас (19), само че максимален травматизъм - на пътищата от втори (3 загинали) и трети клас (2 загинали).За същия интервал на територията на страната са открити повече от 47 500 нарушавания на ЗДвП и Кодекса за застраховането. За тези нарушавания са формирани повече от 7300 акта за открити административни нарушавания и 18 200 фиша. За нарушавания на скоростните режими са издадени повече от 21 500 електронни фиша.

Екипите на Пътна полиция са открили повече от 470 водачи, управлявали след приложимост на алкохол и 170 случая на водачи, седнали зад кормилото след приложимост на наркотични субстанции и/или техните аналози.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР