От първите си дни в Министерството на образованието се питам:

...
От първите си дни в Министерството на образованието се питам:
Коментари Харесай

Министерство на образованието ще търси начини за намаляване на стреса при изпитите след 7 клас

От първите си дни в Министерството на образованието се запитвам: " Защо предизвикваме това на нашите деца? " Проблемът е, че Националното външно оценяване след 7 клас не е инспекция на наученото, а има отношение към приема в идната степен за обучение, това основава напрежение. Обсъждаме смяна за тези изпити до няколко седмици ще сме подготвени концепцията. Това сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия министърът на образованието Галин Цоков във връзка напрежението, пораждано от изпитите, определящи в каква гимназии може да продължи образованието си всеки възпитаник " Ще се опитаме да дадем най-малко началото на решението на казуса ", ангажира се министърът.

Той уточни, че следва да се направи разбор за резултатите от външните оценения след 4, 7 и 12 клас за всяко едно учебно заведение в страната, с цел да се открият трендове и да се вземат ограничения. Галин Цоков акцентира, че упоритостта на екипа му е да се направи, която визира образователните стратегии и оценяването.

В отговор на въпрос, той означи, че парите за обучение в новия бюджет са увеличени с над 700 млн лева, само че въпреки това понижава относителният им дял по отношение на цели бюджет.

" В момента джендър идеологията не проблем за българското обучение. Имаме задоволително механизми да се следи за това да не се популяризират материали за злоба към индивида, както и концепции в контраст на общочовешките полезности ", сподели Цоков по.

Той уточни, че с финансиране по Плана за възобновяване и резистентност ще се открият над 2200 СТЕМ центрове в учебни заведения в страната. За задачата са планувани 500 млн лева, като към този момент 1000 учебни заведения са подали концепции за тях. Министърът уточни, че ще се работи и по тактика за потребление на Изкуствения разсъдък от учителите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР