От първи високи сметки за парно и газ се оплакват

...
От първи високи сметки за парно и газ се оплакват
Коментари Харесай

Ернестина Шинова: Апатия е всичко, но то какво ли ни е наред

От първи високи сметки за парно и газ се оплакват огромна част от българите при започване на студения зимен сезон, излиза наяве от анкета на " България през днешния ден ".

" Да, разбираме всички, че цените на силата в цяла Европа се покачват поради намаляването на доставките на природен газ от страна на Русия след наложените й наказания поради войната в Украйна, само че ние тук по какъв начин да живеем с тези високи цени? Не единствено за битовите потребности, ами и на храните? Как може тук да са по-скъпи от тези на половин Европа, гледах изследване по малкия екран? ".

Това пита режисьорът Джеки Стоев, който единствено преди дни е платил санкция от 3800 лв. за парно в жилището на брат му, който умрял. " Откъде да знам аз, че би трябвало да се даде опция да влязат хора и да отмерят каква част е употребена? И поради това ме осъдиха - платих 2000 лв. плюс правосъдни разходи и лихви и станаха 3800! Откъде да взема тези пари ", диви се таткото на кино лентата " Спас и Нели ". В момента той чака първата си сметка за парно, като тази за вода и ток към този момент я е платил. " Не може " Топлофикация " да бъде монополист. Никъде я няма тази работа. Не знам по какъв начин ще я караме натам ", ядове се Джеки.

И семействата на газ, които имат дълготрайни контракти за доставка на сила, ще бъдат " ударени " от новата такса, която ще са принудени да заплащат.

" Не знам, само че това с газа е някакъв огромен проблем! Зловещи са таксите! Хайде, ние можем да ги платим, а хората, които имат възрастни или дребни деца, по какъв начин ще се оправят? Гледам ги съседите, тъй като не живеят в столицата, вървят си с дебелите облекла у дома. Апатия е всичко, само че то какво ли ни е наред ", пита се и актрисата Ернестина Шинова.

Ядосана от сметките си е и колежката й Касиел Ноа Ашер. " Вчера платих сметка за газ - 778 лева През октомври 2021 година сметката беше 122 лева През март 2022 година скочихме на 480 лева През септември, забележете, 2022 година, когато сме употребявали газ съвсем единствено за топла вода, сметката беше 608 лева Не сме променяли равнищата на температурата през студените месеци, не ми се мисли какво ще стане, като застудее още ", разяснява разноските си Касиел.

На противоположното мнение е радиоводещият Димитър Павлов. " Токът и водата не са ми увеличени, за парното скокна с 40%, но какво ви изненадва, то на всички места се подвигат цените ", показа оптимистично Павлов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР