От партията на Цветан Цветанов скочиха на кмета на Видин

...
От партията на Цветан Цветанов скочиха на кмета на Видин
Коментари Харесай

Скандал! Партия нападна кмета на Видин заради пряката му намеса в предизборната кампания

От партията на Цветан Цветанов скочиха на кмета на Видин Цветан Ценков поради директната му интервенция в предизборната акция. Публикуваме цялостния текст на декларация, в която остро се осъждат непозволените дейности на скандалния градоначалник:
„ От Политическа партия „ Републиканци за България “ изрично възразяваме против директната интервенция на кмета на община Видин Цветан Ценков в предизборната акция. На 31 март от кабинета на кмета, намиращ се на ет. 6 в административната постройка на община Видин, Цветан Ценков, в качеството си на кмет и лидерът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС приканиха жителите на Видин да гласоподават на изборите на 4 април за съответно лице, лидер на горепосочената листа и уточнявайки номера на обединението в бюлетината.
Въпросният апел беше излъчен онлайн, във фейсбук, на формалната страница на община Видин, както и от локалната телевизия Видин. Преди това, от името на кмета на община Видин, до медиите бе публикувано писмо – покана, до водачите на няколко от партиите и обединенията, участващи в идните парламентарни избори. Не беше конкретизирано по какъв начин и за какво видинският кмет е избрал тези лица, с които да беседва за развиването на района, виждайки в тях евентуални депутати от 5 МИР.
Кметът на Видин е издал Заповед №РД-02-11-307/26.02.2021г., в която не разрешава: „ провеждането на предизборна пропаганда в държавни и общински институции, институции, държавни и общински предприятия и в търговски сдружения с повече от 50 на 100 държавно или общинско присъединяване в капитала “. Присъствието на партийния претендент в кабинета на кмета и апела да се гласоподава за съответен претендент с съответен номер в бюлетината е явен сигнал към жителите на община Видин и изключително към общинските чиновници, да гласоподават „ вярно “, както своя началник.
Излъчването на въпросния диалог, както и подобен с още двама представители на партийни листи, се организира с изключение на от кабинета на кмета, в средата на работния ден на институцията. Публичното лъчение на фейсбук страницата на общинската администрация и от ефира на локалната телевизия, ясно приказва, че за локалната власт във Видин разпоредбите не важат! Политическа партия „ Републиканци за България “-Видин приканва своите съграждани от община Видин и от област Видин: Уважаеми съграждани, безусловно дайте своя глас в изборите за народни представители на 4 април! Направете съзнателен избор и не се поддавайте на напън и закани! От нас зависи в каква България ще живеем! За страна с правила! “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР