От партията искат и компенсации за забавянето на изпълнението на

...
От партията искат и компенсации за забавянето на изпълнението на
Коментари Харесай

„Възраждане“ настоява американските бази в България да бъдат премахнати

От партията желаят и обезщетения за забавянето на осъществяването на контракта за американските самолети
ПГ на „ Възраждане “ настоя американските бази в България да бъдат отстранени, както и за обезщетения във връзка със забавянето на контракта за американските изтребители. Костадин Костадинов изиска тези въпроси да бъдат сложени от държавното управление пред м

„ Както през вчерашния ден стана ясно и то безусловно в последния миг в България се чака да дойде на посещаване министърът на защитата на Съединени американски щати. Казвам в последния миг, тъй като е явно, че тези визити не се приготвят от през днешния ден за на следващия ден. Очевидно е, че те са били готови и планувани от по-рано. Още повече информацията за идването на американския министър на защитата в България съответства внезапно с информацията за това, че се приготвя разполагане на още три хиляди спомагателни военни на НАТО. Не е ясно от какви тъкмо страни от НАТО, само че в Румъния и в България се заприказва от през вчерашния ден, че се чака да влязат нови спомагателни контингенти. Очевидно е, че една част от тях ще бъдат ситуирани в България. Колко тъкмо не е ясно, тъй като ние към момента не знаем какъв тъкмо е съставът на американските военни сили в България, в четирите американски бази. Второ – не знаем какво е тяхното въоръжение. Точно заради тази причина не знаем дали няма да се запълни на 100% потенциала, който е разрешен съгласно контракта за даването на тези американски бази безплатно, наблягам, който контракт към този момент е неопределен “, това съобщи на брифинг в Народното събрание водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Той напомни, че 2500 индивида най-много могат да бъдат ситуирани.

„ Само че, защото се намираме в изключителна обстановка ние от „ Възраждане “ не изключваме опцията да се получи по този начин, че в границите на идващите няколко дни или седмица, две, да бъдем известени, че по отношение на тези изключителни условия, може да се наложи изключително предислоциране, разполагане на спомагателни непознати войскови елементи. От тази позиция желаеме да обърнем внимание на българското държавно управление да сложи два въпроса пред идващия американски министър на защитата. Първият въпрос е за даването на обезщетения и неустойки за забавянето на осъществяването на контракта за поръчката за американските самолети. До момента се приказва за близо две години забавяне. Тъй като договорът е засекретен и то по молба от американска страна, ние не може да сме наясно за това какви тъкмо са спомагателните елементи. Знаем обаче като български данъкоплатци, че към този момент сме си платили всичко за тези американски самолети, а не сме получили нищо. Очевидно в границите на идващите години няма да получим “, уточни водачът на „ Възраждане “.

На второ място от „ Възраждане “ упорстват въпроса с американските бази в България да бъде прегледан и те да бъдат отстранени.

По думите му сега договорът е неопределен и неговото унищожаване, надлежно премахването на американските бази може да стане с предупреждение от една година период.

„ Между другото подобен период от една година няма в други такива контракти. Ние сме ревизирали. Там са до шест месеца “, акцентира Костадин Костадинов.

Той зададе и въпроса кой управлява вкарването на артикули в тези бази, в случай, че американците кацали непосредствено там.

„ Там няма български управляващи, тъй като те на процедура са с екстериториален статут. Не знаем какво американците разтоварват непосредствено с техните самолети на тяхното летище, издигнато от тях самите. Категорично срещу сме България да бъде поле за разполагане на спомагателни военни елементи “, сподели още водачът на „ Възраждане “.

Според него в българското общество сега се насажда суматоха и неуравновесеност.

България няма място в този конфлект, с изключение на като медиатор, на за жалост това към този момент няма по какъв начин да стане, тъй като нашите ръководещи намесиха страната в този спор на страната на Украйна ", безапелационен бе Костадинов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР