От партия „Възраждане“ са притеснени за хода на евакуацията на

...
От партия „Възраждане“ са притеснени за хода на евакуацията на
Коментари Харесай

„Възраждане“ притеснени за хода на евакуацията на нашите сънародници от Украйна

От партия „ Възраждане “ са обезпокоени за хода на евакуацията на нашите сънародници от Украйна. Това сподели на брифинг в Народно събрание водачът на партията Костадин Костадинов.

„ Разполагаме с информация от през вчерашния ден, която продължава да се обновява непрестанно, за извънредно доста проблеми с наши сънародници в Украйна, които влизат и в двете категории сънародници, както български жители, по този начин й българи с украинско поданство, които имат проблем да изоставен страната. Много по-голям обаче е казусът на българите с украинско поданство, които сега не могат да изоставен Украйна, тъй като Украйна е затворила своите граници. Има още една категория жители, които също попадат в това състояние на обсада и това са украински жители, без значение дали са българи, украинци, руснаци или каквито и да е било, които са женени за български жители и които по една или друга причина сега се намират в Украйна. Има случаи, в които един от членовете на фамилията е български жител и може да напусне страната, до момента в който мъжът или надлежно дамата няма по какъв начин. Отговорът, който получават от българското посолство е нулев. Има случаи, в които дори не могат да се свържат, тъй като телефонът дава заето. Предполагаме, че е обикновено, явно е, че обстановката е изключителна и има огромен напор. Но в този съответен случай би следвало българската дипломация да бъде малко по експедитивна, да разкрие спомагателни телефони, на които да може да се свържат сънародниците ни за помощ “, уточни водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов, който акцентира, че се допуска, че дипломатическата ни задача там има лични информационни канали, които би трябвало да се употребяват в тази обстановка.

До партията алармирали и моряци, които сега се намират на пристанището в Мариупол. Понеже там се водят военни дейности, корабът ни е блокиран и не може да напусне Азовско море, а също така моряците не могат да се свържат с посолството ни. Костадинов изясни, че корабът ни е под малтийски байрак, само че България нямала свое суверенно корабоплаване. Той бил на компания „ Шипман БГ “.

„ Корабът ни е оставен безусловно на произвола на ориста. Води се война, а нашата страна за следващ път отсъства “, добави водачът на „ Възраждане “.

Остра рецензия той насочи към медиите и гостите в тв студиата, които се изричат против Русия. „ Тези видове основават всеобща суматоха и неуравновесеност и насаждат брутално разделяне в българското общество. Започна да се приказва даже за това, че не би трябвало да се чества 3 март “, възмути се Костадин Костадинов и прикани за „ почитание към България “.

Той предложи на всеки един от „ тези евроатлантици “ да се запише в украинската войска. „ Вярно е, че по принцип меката китка мъчно носи автомат, тъй като е тежък, само че бихме ги подкрепили. Нека да заминат, да се борят там и да пазят непознатите ползи “, сподели още Костадинов.

От думите му стана ясно, че „ Възраждане “ утвърждава признаването на Донецката и Луганската републики, деяние, което Русия направи преди нападението над Украйна.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР