От партия ДПС изпратиха официална позиция до медиите във връзка

...
От партия ДПС изпратиха официална позиция до медиите във връзка
Коментари Харесай

ДПС към САЩ: Оставаме солидарни с г-н Пеевски, докато не видим доказателства за корупция

От партия Движение за права и свободи изпратиха публична позиция до медиите по отношение на изказването на Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати за налагане на наказания на някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Ето какво се споделя в формалното изказване на Движението:

Движение за права и свободи има вяра, че корупцията отслабва върховенството на закона, нанася вреди на стопанската система и икономическия напредък, подкопава демократичните институции, задълбочава спорове и лишава почтени жители от съществени човешки права.

Движение за права и свободи поддържа всички, които се стремят да изкоренят корупцията, настоявайки да бъдат подведени под отговорност корумпирани лица, които подкопават икономическите функционалности и демократичните институции на България.

Корупцията освен лишава жителите от запаси, само че и подкопава институциите, предопределени да ги пазят.

Движение за права и свободи поддържа върховенството на закона и ще продължава да работи за това държавните чиновници и обвързваните с тях лица, които употребяват държавните институции за персонална облага, да платят висока цена.

Движение за права и свободи предизвиква всички да ползват подобаващи и ефикасни ограничения против прането на пари за справяне с рисковете, породени от корупция.

Движение за права и свободи ще продължи уговорката си за осъществяване на промените, свързвани с прането на пари, които водят до финансова бистрота и отчетност.

Призоваваме регулаторните органи да предизвестяват рисковете от правенето на бизнес с корумпирани лица и техните компании.

Твърди се, че " Делян Славчев Пеевски ( " Пеевски " ) е олигарх, който преди този момент е бил български депутат и медиен магнат и регулярно е взел участие в корупция, като си е служил с търговия с въздействие и подкупи, с цел да се отбрани от публичен надзор и с цел да упражнява надзор върху основни институции и браншове в българското общество.

През септември 2019 година Пеевски е работил интензивно за оказването на негативно влияние върху политическия развой в България по време на локалните избори на 27 октомври 2019 година Пеевски се е договарял с политици да им обезпечи политическа поддръжка и позитивно медийно отразяване в подмяна на отбрана от наказателно следствие.

Корупция по смисъла на този закон е налице, когато вследствие на заеманата висша обществена служба лицето злоупотребява с власт, нарушава или не извършва служебни отговорности за директно или индиректно добиване на неследваща се материална или нематериална полза за себе си или за други лица. " (Чл. 3, алинея 1 от ЗПКОНПИ).

Напомняме, че господин Делян Пеевски не е заемал висша обществена служба от 2009 година до момента, като се изключи че е бил депутат от Движение за права и свободи.

Движение за права и свободи чака обстоятелства и доказателства, стимулирали решението на Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати. Дотогава оставаме солидарни с персоналната позиция на господин Делян Пеевски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР