от пандемията през 2022 г. Очакванията са на икономиста Стоян

...
от пандемията през 2022 г. Очакванията са на икономиста Стоян
Коментари Харесай

Инфлацията ще залее проблема на пандемията през 2022 г.

от пандемията през 2022 година Очакванията са на икономиста Стоян Панчев.

Той изясни, че покачването на електрическата енергия е международен развой , подчинен от редица фактори и значително България не може да му въздейства. Очакванията са след повишените цени през първото тримесечие, натискът върху потребителите да се понижи през лятото . Това зависи и от държанието на централните банки, има поръчки за държание в посока на понижаване.

" Зависи и от достъпа до сила в Европа, тъй като тук-там има редица проблеми ", разяснява още икономистът. " Може да се сътвори проблем с достъпа до електричество. Когато цената при производителите пораства, а в края на веригата не се повишава, страдат тези по средата- електроразпределителните сдружения, като стартират да не могат да извършват функционалностите си ", изясни той.
 КНСБ: Трябва да се приказва за заплати и работни места, не за недостиг
КНСБ: Трябва да се приказва за заплати и работни места, не за недостиг

Пламен Димитров чака действителен разговор с държавно управление

По думите му обаче обезщетенията, които се дават от страната , не са разпределени заслужено - има предприятия, които нямат проблеми с цените на тока, само че получават обезщетения, а има и бизнеси, които към този момент са нараснали цените и не се чака да ги върнат на старите нива при спад на цените на ел. сила.

за цените на тока, парното и водата за битовите консуматори може да докара до редица проблеми след себе си. Не е изключено и ново повишаване в цените на електрическата енергия след анулация на мораториума от месец април.
 Инфлацията в еврозоната доближи нов връх от 5% през декември
Инфлацията в еврозоната доближи нов връх от 5% през декември

Ръстът се дължи основно на по-високите цени на силата

Инфлацията не се показва единствено в . Има така наречен скрита инфлация, която също се отразява на стандарта на живот, изясни още Панчев и уточни като образец за такава скрита инфлация обстановката в градския превоз - например Столична община разрежда мотрисите в града, защото не смогва на цените на електрическата енергия, а не може да вдигне цената на билетчето. Ако чакаш 20 минути превоз на отидеш на работното си място, това също е инфлация, акцентира Стоян Панчев.

Той продължава да пази тезата, че с приемането ни в Еврозоната може да се чака сериозна инфлация , защото опитът демонстрира, че това се случва със страни, които преди влизането не са се изравнили по заплати и стандарт на живот със самата зона.
 Инфлационните процеси твърдо ни отдалечават от Еврозоната
Инфлационните процеси твърдо ни отдалечават от Еврозоната

Влизаме в новата година с ново държавно управление, съществени инфлационни процеси, повишаване на електрическата енергия и без бюджет, който занапред ще се изготвя. С депутата от Движение за права и свободи и някогашен финансов министър Петър Чобанов репортерът на news.bg Диляна Панайотова беседва за този декор на доказаната за България цел – влизането ни в Еврозоната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР