От пандемията насам онлайн пазаруването не е това, което беше

...
От пандемията насам онлайн пазаруването не е това, което беше
Коментари Харесай

Shein и Temu са във война: Какво следва за онлайн шопинга

От пандемията насам онлайн извършването на покупки не е това, което беше - а същото можем да кажем и за конкуренцията сред " изгряващите звезди " в сферата. За две от най-популярните нови платформи за шопинг в западния свят - Shein и Temu, съперничеството към този момент е открита война, написа CNN.

Китайските платформи ще се изправят една против друга в правосъдната зала на фона на обвинявания в измами и " тактики в стила на мафията ". Сблъсъкът може съществено да промени картата на е-пазаруването.

Кой кой е

Shein е онлайн и офлайн платформа за бърза мода и начин на живот продукти, която " избухна " по време на локдауните поради COVID-19. Днес бизнесът ѝ е съпоставим или по-голям от този на колоси като H&M и Zara.
 Китайската Shein, която задминава H&M и Zara
Китайската верига за " бърза мода ", която задминава H&M и Zara

Амбициите на компанията са още по-големи - и в Amazon има от какво да се тормозят

Temu е обвързвана с китайската компания PDD, която има извънредно сполучливия локален онлайн търговец Pinduoduo.

И двете платформи оферират най-вече Made in China продукти на извънредно конкурентни цени. Shein е в Съединени американски щати от 2019 година, до момента в който Temu е от по-скоро - септември 2022 година Достъпни и известни са и у нас.

Кой кого упреква

Temu посредством американската си компания WhaleCo са завели дело против Shein в Окръг Колумбия, като в документите по него се декларира, че съперниците им са употребявали " мафиотски похвати за изнудване " на снабдители. Твърди се, че те са били затваряни срещу волята си в офиси на Shein с часове наред.

Освен това е имало опити да се запазят права върху артикули, предлагани от Temu за да се спре продажбата им.
 Pinduoduo: едно от най-популярните приложения в Китай, което шпионира над 750 милиона консуматори
Едно от най-популярните приложения в Китай, което шпионира над 750 милиона консуматори

Веднъж конфигурирано, приложението мъчно може да се отстрани

Temu и Shein се съдят и в Масачузетс, като измежду аргументите е акция с инфлуенсъри на Temu, ориентирана против съперника им.

През март китайското приложение на Pinduoduo беше отстранено от Гугъл Play, откакто стана ясно, че употребява присъщи за злонамерения програмен продукт похвати, с цел да събира голямо количество сензитивна информация за потребителите. Макар анализите да демонстрираха, че Temu не събира информация толкоз нападателно, случилото се стана мотив за много сериозна акция против платформата.
 Как китайската Shein подаде
Как най-голямата китайска верига за облекла подаде " скрито " документи за листване в Ню Йорк

Защо компанията, която е измежду най-големите в света в региона на модата, употребява този формат за IPO

Сега Shein се готви за борсов дебют, а Temu възнамерява огромна акция за " Супербоул " и явно ударите под кръста не престават с цялостна мощ. Няма причина да се чака, че те ще са единствено в Съединени американски щати. Затова и не е изключено и в Европа да забележим опити за ограничение на избрани артикули или за други спънки пред действието на конкурентните платформи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР