От ОЗБГ изпратихме сигнал и до КПКОНПИ да провери ректора

...
От ОЗБГ изпратихме сигнал и до КПКОНПИ да провери ректора
Коментари Харесай

Неочакван отговор от КПКОНПИ!

От ОЗБГ изпратихме сигнал и до КПКОНПИ да ревизира ректора на „ Университета по хранителни технологии “-Пловдив /УХТ/ проф. Пламен Моллов за спор на ползи.

Получихме отговор от антикорупционната комисия , че сигналът е пренасочен към Пловдивската окръжна прокуратура на съображение член 47, алинея 5 от Закона за КПКОНПИ.

Интересното занапред следва, само че също по този начин е забавно и за какво КПКОНПИ препраща сигнала на ОЗБГ по подготвеност в Пловдив в случай, че член 6, алинея 45 от Законът за КПКОНПИ гласи, че ректорът на държавно висше учебно заведение, каквото е и УХТ, също се води висша обществена служба, т.е. попада в компетенцията на КПКОНПИ .

Проверка в НАЦИД в регистъра на висшите учебни заведения също демонстрира, че УХТ е държавно висше учебно заведение, т.е. КПКОНПИ има законовото право да се захване с проблема. Може, само че очевидно няма предпочитание!

Причината за препращане на сигнала към момента не е ясна, само че от ОЗБГ имаме резонни догатки. Напълно е допустимо и дългата корумпирана ръка на ДПС+ГЕРБ да се е намесила…

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР