От организация Четири лапи съветват как да предпазим домашните си

...
От организация Четири лапи съветват как да предпазим домашните си
Коментари Харесай

От Четири лапи съветват как да намалим стреса на домашните любимци по празниците

От организация " Четири лапи " поучават по какъв начин да предпазим домашните си любимци от напрежението, който предизвикват пиратките и фойерверките.

В дните сред Коледа и Нова година се чака пик на изгубените домашни любимци поради напрежението, който провокират фойерверките и пиратките сигнализират от " Четири лапи ".

" Според изследвания, всяко второ куче изпада в под паника боязън при гърмежите, съпътстващи празничните дни преди и след Нова година. Когато животното е на открито, рискът да се отскубне от мотива и да избяга не би трябвало да бъде подценяван, " изяснява доктор Марина Иванова от " Четири лапи ".

По думите й паническите пристъпи се характеризират с учестено дишане и загуба на ориентировка. Инстинктивно животното търси най-близкото място, в което да откри сигурност и да се скрие. Не са необичайност и случаите, при които изгубило ориентировка куче излиза на пътното платно и става жертва на случай.

По тази причина специалистите на " Четири лапи " поучават по време на празниците притежателите да извеждат своите кучета на къси разходки на познати места, в светлата част на деня и единствено на мотив. Оборудването на домашния любим с проследяващо устройство и светеща каишка е добра отбрана против изгубване, а идентифицирането с микрочип, като се изключи че е наложително по закон, е и най-хубавият метод да бъде открит притежателят на изгубено четириного.

От " Четири лапи " също по този начин споделят и някои елементарни стъпки, които притежателите на изгубили се кучета е добре да подхващат.

В случай на суматоха при домашния любим се случва той да побегне към дома си или да се скрие в най-близката гъста растителност. Затова съгласно специалисти при такива случаи е добре още в самото начало търсенето му да се включат повече хора, като един да остане на мястото, където за финален път е забелязан четириногият любим, а останалите последователно да уголемяват кръга на търсене.

Добре е в самото начало да бъдат пуснати фотоси на изгубеното животно в обществените медии и профилираните уеб сайтове с разгласи, като също по този начин се наблюдават и изявленията за открити животни, " поучава доктор Иванова.

Ако в границите на няколко часа домашният любим не бъде открит би трябвало да се разлепят разгласи със фотография в кварталните зоомагазини, ветеринарни клиники, супермаркети или спирки на градския превоз, както и да бъде потърсена информация от най-близките приюти.

Лекарите на " Четири лапи " поучават да се затворят компактно прозорците и да се спуснат пердета, с цел да се понижи шума и ярката светлина.

Те изясняват, че равнището на стрес на животното може да се намали, в случай че се пусне успокояваща музика.

От " Четири лапи " предлагат приложимост на успокоителни за животни единствено след консултация с ветеринарен доктор, който познава добре темперамента на животното. Не бива да бъдат забравяни и отглежданите на открито кучета и котки, като съветът на експертите е да им се обезпечи предпазен от шума заслон, в който животните да се усещат сигурни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР