От октомври общинските съветници в София ще гласуват решенията си

...
От октомври общинските съветници в София ще гласуват решенията си
Коментари Харесай

Общинарите в София ще гласуват с таблети от октомври

От октомври общинските съветници в София ще гласоподават решенията си с таблети. Това заяви ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков на съвещанието в четвъртък, съобщи " Монитор ".

Новата система за гласоподаване в градския парламент ще коства 100 хиляди лв.. От СОС обясниха пред „ Монитор “, че заплащанията ще стартират едвам откакто системата бъде въведена в употреба, премине обучителния интервал и проработи.

В момента общинарите взимат решения посредством пултове за гласоподаване. Новата система планува всеки един от тях да разполага с личен таблет, на който ще могат в действително време да четат отчетите, по които следва да гласоподават, както и мненията към тях. В действително време ще се вижда и поименното гласоподаване в зала, ще излиза лист с имена като в Народното събрание. Системата ще дава опция да се следи доста деликатно правилника по отношение на продължителността и поредността на изявленията на общинарите.

Подобрения ще има и по отношение на излъчването на съвещанията в интернет. Всеки искащ ще може да гледа ги и през телефона си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР