"От охранителните камери при втория палеж се виждат извършителите, които

...
"От охранителните камери при втория палеж се виждат извършителите, които
Коментари Харесай

Татяна Попова от Аванти: Не си мърдат пръста, за да разследват палежите срещу нас

"От охранителните камери при втория палеж се виждат причинителите, които чупят с прашка стъклото, след което подпалват магазина със запалителна течност. Вижда се и лицето на единия от тях. Въпреки това имаме всички учредения да се съмняваме, че те, както и поръчителите на това закононарушение, ще бъдат разкрити. Съмняваме се, тъй като единадесет месеца след първия палеж от дейностите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата няма никакъв резултат.

При пожара на складовете на "Аванти " на 4 май 2018 година пожаротехническият специалист даже не беше взел проби, с цел да откри съществуването и типа на запалителното вещество. Прокуратурата не даваше никакви инструкции в хода на следствието. Аз засипвах СГП и Министерство на вътрешните работи с претенции за осъществяване на процесуални и следствени дейности, което не е моя работа. По злочестина се трансфорах в нещо като експерт в тази материя ".

Това се споделя в отворено писмо до медиите от Татяна Попова, шеф на веригата "Аванти ", чиито магазини за повторно бяха подпалени съзнателно. Публикуваме цялостния текст на писмото.

Уважаеми медии,

обръщам се посредством Вас към българските институции, с цел да изразя възмущението си от тяхното безучастие.

Както знаете, за по-малко от една година, бяха съзнателно подпалени два наши обекта. На 04.05.2108 година бе запален склад на “Аванти”, който ни нанесе вреди за милиони левове. На 03.04.2019 година бе запален магазин „ Аванти “ в Люлин, който е на франчайз. От охранителните камери при втория палеж се виждат причинителите, които чупят с прашка стъклото, след което подпалват магазина със запалителна течност. Вижда се и лицето на единия от тях.

Въпреки това имаме всички учредения да се съмняваме, че те, както и поръчителите на това закононарушение ще бъдат разкрити.

Съмняваме се, тъй като единадесет месеца след първия палеж от дейностите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата няма никакъв резултат.

Нещо повече - всяко придвижване и процесуално деяние по нашия случай бе предизвикано от нас. На процедура ние вършехме работата на проверяващите, откакто видяхме, че те не демонстрират никаква заинтригуваност от разкриването на това закононарушение.

Многократно сме ги сезирали и сме насочвали вниманието им към разнообразни следи, условия и обстоятелства, на които те, като проверяващи, трябваше да реагират. Най-малкото да проявят базисен професионализъм и честно отношение към личния им статут на служители на реда и прокурори. Вместо това се сблъскахме с тотална безнаказаност и цялостна липса на интерес към разкриването на закононарушението, осъществено против нас.

На пръв взор сходни закононарушения не би трябвало да съставляват сериозен проблем за всяка естествена полиция.

Когато става въпрос за тенденциозен палеж, постоянно има и гарант. Ако Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, която й дава инструкции за следствието, си извършват отговорностите, няма по какъв начин истината и за причинителите, и за поръчителите да не излезе нескрито.

При пожара на складовете на Аванти на 4 май 2018 година пожаротехническият специалист даже не беше взел проби, с цел да откри съществуването и типа на запалителното вещество.

Прокуратурата не даваше никакви инструкции в хода на следствието. Аз засипвах СГП и Министерство на вътрешните работи с претенции за осъществяване на процесуални и следствени дейности, което не е моя работа.

По злочестина се трансфорах в нещо като експерт в тази материя.

Когато има тенденциозен палеж зад него постоянно стоят наранени ползи, непристойни усеща и ниско правосъзнание. Поръчителството за палеж нормално се стимулира от персонални, служебни или прочувствени проблеми с други лица. Най-често като поръчители зад такива действия стоят някогашни съдружници, уволнени лица или съперници. По предписание поръчителите са лица с финансови благоприятни условия, работещи в същия отрасъл, с високо самомнение за себе си и по природа доста отмъстителни.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР