От Областната дирекция във Враца са сформиран щаб, който координира

...
От Областната дирекция във Враца са сформиран щаб, който координира
Коментари Харесай

Полицията следи за нарушения в изборния ден в област Враца

От Областната дирекция във Враца са образуван щаб, който координира дейностите си с всички ведомства и институции, имащи отношение към изборния развой, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
За връзка с жителите, от 8 март работи денонощна телефонна линия 02/ 90 112 98. На нея, както и на e-mail, жителите ще могат да оповестяват за видяни от тях нарушавания или възможни закононарушения, съотносими към уговорките на Министерство на вътрешните работи в изборния развой. Създадена е нужната организация за ускорено издаване на персонални документи. Направено е всичко, с цел да могат жители, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи (лична карта или персонален /зелен/ паспорт) заради изгубване, открадване, разваляне, заличаване или с изминал период, да имат опция да упражнят правото си на глас. В тази връзка Дирекция „ Български документи за идентичност “ е основала следната организация за работа - според от съответните нормативни условия, на жители, подали към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването й. При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 2 април 2021 година, по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават. Това уверение служи само и единствено за практикуване правото на глас, само че не и като легитимация пред други органи. Решението на ЦИК е, че жители с изтекли по време на изключителното състояние документи за идентичност, могат да упражнят правото си на глас, като се легитимират с тях.
Служители на РДПБЗН – Враца са направили инспекции на местата и обектите, в които ще бъдат провеждани изборите и ще бъдат обособени секциите. Специално внимание е обърнато за съществуването на уреди за пожарогасене и опцията за възможна евакуация на пребиваващите в постройката по време на изборите, при положение на случай. Инструктаж е извършен и с на членовете на РИК, секретари на общини и ръководители на СИК, по съблюдаване на условията за пожарна сигурност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР