От областите Монтана и Пловдив, замесени в аферата с оловния

...
От областите Монтана и Пловдив, замесени в аферата с оловния
Коментари Харесай

Поредни масови проверки на фирмите за отпадъци

От областите Монтана и Пловдив, забъркани в аферата с оловния скрап на братята Атанас и Пламен Бобокови, ще стартират следващите инспекции на сдруженията, занимаващи се с боклуци. Този път те са подредени от министъра на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро, оповестиха от подопечното му ведомство във вторник.

От експлоадирането в края на предходната година на поредицата кавги с противозаконен импорт на отпадък, погрешно предпазване на предопределени сякаш за преработване опаковки и в този момент – с рисковите боклуци от батерии, бяха назначени не една и две инспекции.

В първите дни на януари 2020 година прокуратурата подреди на вътрешния министър и ДАНС да се извършат инспекции на всички притежатели на боклуци. Приключила ли е тя и в случай че да, какви са нейните резултати, не е съобщавано.

От настоящето известие излиза, че Ревизоро ще прави сходна инспекция, както и ще се инспектират топлоцентрали с разрешителни да горят боклуци. Такава бе предоставена на Димитров още през март 2020 година от Върховната административна прокуратура, само че едвам в този момент ще бъде стартирана, Междувременно Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", чийто началник е разследван за нелегално предпазване на боклуци на площадката на централа, бе неведнъж проверявана и беше ту спирана, ту пускана да работи.

Сега от екоминистерството осведомят, че Ревизоро е наредил всеобщи инспекции на сдружения, притежаващи разрешителни за действия с боклуци и сложни разрешителни (КР), издадени по реда на Закона за запазване на околната среда. Ще се следи съблюдават ли се изискванията по разрешителните документи или сложни разрешителни, има ли на площадките въведени в употреба съоръжения и уреди, по какъв начин се ръководят формираните боклуци от активността и съблюдават ли се изискванията по издадените единодушия по известия за трансграничен транспорт на боклуци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР