От обикновена транспортна спирка в началото, летищата се превърнаха в

...
От обикновена транспортна спирка в началото, летищата се превърнаха в
Коментари Харесай

Как ни манипулират на летището

От елементарна транспортна спирка първоначално, летищата се трансфораха в място, където умерено може да изкараме няколко часа без да ни доскучае. Те се проектират по този начин, че пасажерите да се усещат удобно в тях (както и да похарчат там малко повече пари, в сравнение с възнамеряват). Ето и някои от триковете, които употребяват.

Гледка към пистата

Таблата и указателните табели са доста, само че още по-лесно за пасажерите да се ориентират на летището е, в случай че виждат къде е гейтът им и пистата. Затова от ден на ден летища залагат на това пасажерите да имат видимост към нея, незабавно щом минат инспекциите по сигурността.

Шрифтът не е инцидентен

В 75% от летищата по света употребяват Helvetica, Frutiger, и Clearview - безсерифни шрифтове, които са по-изчистени и спомагат за по-бързо разчитане на написаното. Големината на буквите също е значима, с цел да могат надписите на табелите да се виждат отдалеко.

Повече изкуство

Скулпторите на входа на терминалите да вземем за пример не са инцидентни - като се изключи че придават темперамент на мястото, те са също и указателните табели. Когато ги забележим, се ориентираме къде се намираме.

" Златното време "

Това са минутите или часовете, които превозване на летището, откакто сме минали всички инспекции. Тогава пасажерите са спокойни и нямат друго за правене, с изключение на да обиколят магазините и да похарчат пари.

Разположението на магазините

В огромна част от летищата по света зоната за извършване на покупки се намира след инспекцията по сигурността, а с цел да стигнем до гейта си, просто няма различен метод, с изключение на да минем през нея. Проучване на консултантската компания Intervistas демонстрира, че duty-free зоните, при които пътеките обикалят през тях, генерират към 60% повече облаги от другите. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР