От няколко месеца започна да се говори, че няма ляво

...
От няколко месеца започна да се говори, че няма ляво
Коментари Харесай

Найден Зеленогорски, екс-ДБГ: Нелогично е дясна партия да подкрепя ляв кандидат

От няколко месеца стартира да се приказва, че няма ляво и няма дясно, че би трябвало да се търсят претенденти, които да ръководят съответните общини с ясна визия. Аз знам, че има ляво и има дясно и знам, че в избори се влиза с лява или дясна визия за ръководство на града. Така някогашният към този момент зам.-председател на ДБГ Найден Зеленогорски изясни в студиото на „ Тази сутрин” решението си да напусне партията дружно със свои съидейници поради заявената от политическата мощ поддръжка за Мая Манолова като кандидат-кмет на София.

„ ДБГ е дясна партия, член на ЕНП, сътрудничи си с фондация „ Конрад Аденауер”. Звучи доста нелогично една дясна партия да поддържат ляв претендент. Очевидно е, че тя беше подкрепена от АБВ, в следствие – от Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова сподели ясно, че тя би трябвало да извършва платформата на Българска социалистическа партия. Като десен от политик от към този момент съвсем 30 година, знам, че има дясна и лява визия за ръководство на общините и столицата и, в този смисъл, не бих могъл да поддържа леви кандидати”, акцентира Зеленогорски.
Раздор в ДБГ, откакто поддържа Манолова за кмет Найден Зеленогорски напусна партията, с други недоволни ще вършат нов десен план
Той беше безапелационен, че е „ въпрос на национална съдружна политика, когато се разисква претендент за кмет на София”, тъй като столицата е „ страна в държавата”, създават се 40% от Брутният вътрешен продукт и живеят 1/3 от българите.

„ Бяхме упълномощили на ръководителя (Димитър Делчев – б.р.) и на група към него да договарят с сътрудници отдясно – „ Демократична България”, „ Спаси София” и други организации. Тези договаряния бяха извършени по подобен метод, че да остане единствено една алтернатива”, акцентира Найден Зеленогорски, който дефинира случилото се като „ невъзмутимо убийство” на партията.

Той и останалите напуснали членове на управлението на ДБГ ще работят по нов десен план, който да бъде мост към останалите десни сили. Зеленогорски заявява, че в София ще поддържат претендента на Демократична България арх. Борислав Игнатов, а в страната – десните кметове на Добрич, Монтана, Кюстендил, както и претендентите Живко Табаков (Бургас) и Стоян Георгиев (Кърджали).

Напусналият ДБГ не е приказвал с ръководителя Димитър Делчев след оповестяването на решението си, само че е търсил за мнение за обстановката основателя на политическата мощ Меглена Кунева. „ Предстои да приказваме още, с цел да си изясним позициите”, разяснява Найден Зеленогорски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР